Atacantul Stelei, Victoras Iacob, a acordat, marti, un interviu in exclusivitate pentru Total Sport FM, in care a vorbit despre "dubla" Steaua-Rapid din sferturile de finala ale Cupei UEFA.

Accidentat pe 17 martie, in jocul de campionat cu FC National, Iacob a declarat ca se simte bine si ca fractura de clavicula de care sufera se va vindeca in maximum patru saptamani. De asemenea, golgeterul Stelei a tinut transmita un mesaj catre suporterii celor doua echipe bucurestene: "Dati dovada de caracter!".

TS: - Victoras, cum vezi meciul de joi, cu Rapid?
VI: - Din punctul meu de vedere este un meci ca oricare altul, mai ales pentru ca jucam impotriva unei echipe romanesti. Numai ca locul de disputare nu este campionatul, ci Cupa UEFA. Din aceasta cauza cred ca s-a si creat o presiune mult prea mare in jurul acestui joc. Intr-adevar, "dubla" Steaua-Rapid reprezinta o premiera in Cupa UEFA , dar cred ca noi trebuie sa tratam acest meci ca pe oricare altul. Repet: daca as putea sa evoluez impotriva Rapidului, as aborda ambele intalniri ca pe doua partide obisnuite.

TS: - Apropos, cum decurge recuperarea?
VI: - Ma simt O.K. Acum trec prin procesul de recuperare ce urmeaza unei fracturi de clavicula. Radiografiile pe care le-am facut pana acum arata ca fractura se sudeaza foarte bine, numai ca sunt nevoit sa stau cu umarul imobilizat trei sau patru saptamani. Apoi vor mai trece inca doua sau trei saptamani pana cand imi voi regasi tonusul de dinaintea accidentarii.

TS: - Cum ai trait meciul cu Timisoara?
VI: - Va dati seama ca m-a bucurat enorm victoria Stelei. A fost primul succes in acest retur de campionat si a contat foarte mult, mai ales pentru ca Dinamo se distantase la cinci puncte. Ma bucur in special pentru jucatorii care nu evoluasera prea mult pana duminica, dar care impotriva Timisoarei si-au facut pe deplin datoria.

TS: - Ti-e teama de eventualele manifestari rasiste ale suporterilor in "dubla" cu Rapidul?
VI: - Da! Cred ca rasismul din tribune este un fenomen care nu poate fi controlat de fortele de ordine. In mod clar, rasismul nu face bine fotbalului. Cat despre violenta suporterilor, consider ca nu vor aparea probleme de acest gen in interiorul stadionului. Adevaratele probleme se pot ivi in afara arenei, atat inainte, cat si dupa partida, pentru ca lumea este foarte greu de controlat in strada. Totusi, imi mentin convingerea ca organele abilitate au luat toate masurile pentru a evita violenta de pe stadion.

TS: - Ai un mesaj pentru fani?
VI: - Suporterii trebuie sa constientizeze ca toata Europa este cu ochii pe noi, mai ales dupa cele intamplate la meciul Farul - Dinamo. In Occident, suporterii nostri sunt considerati violenti si rasisti. Asa ne vede Europa, pentru asta suntem renumiti in strainatate. Insa va trebui sa demonstram ca lucrurile nu stau in totalitate asa. Cei care vor fi prezenti la meci trebuie sa dea dovada de caracter.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.