Nu trebuie sa fii cunoscator al handbalului ca sa realizezi ca Steaua a jucat slab, sambata, in mansa tur a semifinalei Challenge Cup contra croatilor de la Medvesceak Zagreb, castigata totusi cu 30-28 (10-10).

Stefan Laufceac a aratat ca ramane un portar de superclasa, chiar daca apararea din fata lui e la fel de tare ca hartia igienica

Dar trebuie sa fii sustinator al unei echipe romanesti, indiferent cum se numeste, ca sa recunosti ca Dumnezeu a fost infasurat in tricolor in aceeasi partida, iar portarul Stefan Laufceac, cu 19 interventii reusite, a fost cel putin Sfantul Petru. Cheile portii sale le-a uitat in buzunarul propriu, iar adversarii au marcat doar cand Fane n-a vazut mingea din cauza coechipierilor din fata sa.

Oaspetii (care au prima de calificare in finala 8.000 euro) au fost mai destepti, au pierdut doar la doua goluri un meci in care ar fi trebuit sa o ia pe coaja rau de tot si in care romanii au condus si la cinci goluri, 10-5, in prima repriza. Victoria e una de moral, care poate fi speculata pe 1 aprilie la Zagreb. Romanii pot sa le traga croatilor o pacaleala de zile mari, cu doua conditii: sa se apere ca orice echipa normala de handbal si sa marcheze fara sa-l faca pe antrenorul Vasile Stinga - care a avut dupa meci o declaratie relevanta: "Sper ca sa fie mai destepti ca noi constanteniii!" - sa faca infarct pe banca.

Sala plina cu o ora inainte

In rest, la ora 16.16 s-au inchis usile si iar au ramas oameni pe-afara. In minutul 16 al meciului, la 4-2 pentru Steaua, a venit si presedintele Traian Basescu, care a fost de un optimism molipsitor. El a stat langa comandantul Stelei, George Boroi, si la doi pasi de fostul ministru al apararii Ioan Mircea Pascu (secondat de Cornel Otelea). Intre ei s-au interpus consilierii prezidentiali Mariana Bitang si Octavian Belu. Printre spectatori, sefii FRH in frunte cu Cristian Gatu, fostii handbalisti tricolori Robert Licu, Vasile Cocuz, Alexandru Dedu, antrenorul nationalei feminine de argint la Mondialele de anul trecut Dumitru Musi si echipa sa de club Tomis Constanta.

Parchetul, patinoar pentru handbalisti

Cei care s-au ocupat de organizarea merita felicitari... Parchetul salii a fost lustruit de zor, astfel incat a devenit pationar pentru handbalisti, care de-abia au stat in picioare, dar numai bun pentru artistii de la dans sportiv, care au concurat inainte si dupa meci. Cu un singur jucator de talie care sa arunce la distanta, Alin Sania, si cu ceilalti jucatori bazati pe depasire in viteza, Steaua a fost o masinarie cu motorul calat. Viorel Mazilu a facut un meci slab, iar fara el echipa e un peste fara cap.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.