Belgianca Kim Clijsters si elvetianul Roger Federer au fost desemnati cei mai buni jucatori din circuitul profesionist de tenis in anul 2005, cu ocazia unei gale ce a avut loc marti seara la Miami (Statele Unite). Federer (24 de ani) a reusit un sezon remarcabil, in cursul caruia a inregistrat 84 de victorii si doar 4 infrangeri, castigand 11 titluri, intre care doua de Mare Slem (Wimbledon si US Open), devenind astfel al saptelea jucator din istoria de 32 de ani a circuitului profesionist de tenis care a reusit sa se claseze pe prima pozitie a ierarhiei ATP in fiecare saptamana, pe parcursul unui intreg an.

La randul ei, Clijsters (22 de ani) a urcat pe pozitia a 2-a a clasamentului WTA - dupa ce a lipsit de pe teren aproape intregul an 2004 - a castigat in sezonul trecut noua turnee si a reusit sa se impuna pentru prima oara in cariera sa intr-un turneu de Mare Slem, la US Open, fiind desemnata, totodata, "jucatoarea cu cea mai impresionanta revenire in circuitul WTA". Premiul rezervat perechii anului 2005 in proba masculina de dublu a revenit fratilor gemeni americani Bob si Mike Bryan, in timp ce, la feminin, titlul a fost adjudecat de cuplul Lisa Raymond (SUA) - Samantha Stosur (Australia).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.