Gheorghe Mustata, liderul unora dintre cei mai temuti suporteri din Romania, cei din galeria Stelei, a fost retinut ieri pentru comiterea unor presupuse fapte de crima organizata, impreuna cu alte 13 persoane

El e acuzat ca a preluat afacerile fratilor Camataru, arestati inca din 2004 pentru santaj, talharii, proxenetism si tentative de omor. De altfel, gruparea lui Mustata ar avea legaturi - potrivit unor surse judiciare - si cu organizatia mafiota a familiei Tanase, care a ingrozit Spania prin actiunile sale sangeroase. "Veriga" dintre clanuri ar fi un alt lider al lumii interlope, stabilit in Spania, respectiv Ioan Clamparu.

Legaturile cu Camatarii

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus ieri la pranz retinerea lui Gheorghe Mustata si audierea acestuia, in paralel cu membrii clanului Tanase. Surse din interiorul Parchetului ne-au dezvaluit ca aceste ultime retineri inchid un cerc mafiot urias, constituit din fratii Camataru-Clamparu (despre care a amintit intr-un discurs al sau inclusiv presedintele Basescu)-familia Tanase si, acum, gruparea lui Mustata.

Anchetatorii DIICOT au evitat sa pronunte concret capetele de acuzare, insa reporterii nostri au aflat ca ar fi vorba despre fapte similare imputate fratilor Nutu si Sile Balint, cunoscuti sub numele Camatarii.

Alaturi de Gheorghe Mustata, procurorii DIICOT ii vaneaza acum si pe "locotenentii" sefului galeriei Stelei, un anume Rosca, dar si "Bie" si "Bibiloi", al caror cartier general este in zona Giurgiului din Capitala.

Audiati la brat cu gruparea Tanase

Firul conexiunii dintre Mustata si Tanase poate fi gasit si in faptul ca membrii celor doua grupari au fost audiati, ieri, in paralel, la sediul DIICOT din Parchetul General. Zeci de masini ale MAI, dintre care 16 dube, au parcat astfel in fata Parchetului pentru a-i aduce la interogatoriu pe invinuiti. In ce priveste organizatia lui Tanase, "Averea" a dezvaluit intr-un numar trecut ca aceasta a fost decapitata de curand in Spania, unde peste 200 de membri au fost arestati.

Operatiunea care a purtat numele de cod "Braila" s-a extins si in Romania, fiind retinute peste 90 de persoane in judetele Iasi, Braila, Neamt, Constanta si Vaslui. Acestia erau specializati in traficul de persoane si de minori, clonarea de instrumente de plata electronice, trafic de stupefiante, falsificarea de documente sau jafuri cu violenta. Dintre liderii care actionau in Spania au fost arestati Cosmos Tanase. (apropiat al lui Ion Clamparu, urmarit international pentru acelasi gen de infractiuni). In Romania, reteaua era coordonata de Valter P. (fost Tanase), iar in Spania de Ionescu I., care controla toata activitatea infractionala din inchisoarea Valdemoro, banii obtinuti fraudulos urmand sa fie folositi pentru eliberarea sa.

Comandourile din Berceni

Gheorghe Mustata a mai fost arestat in februarie 2004, dupa ce l-a impuscat in timpul unei rafuieli mafiote in cartierul Berceni pe Giussepe Zamfir, un alt interlop. Acesta emigrase in Spania, iar cand s-a intors, unul dintre membrii bandei lui Mustata, si anume Mircea Nebunu, i-a cerut o "taxa de protectie" de 1.000 de euro. Zamfir a refuzat, iar casa familiei sale a fost devastata cu bate. El a fost impuscat de "locotenentii" lui Mustata - care a coordonat direct actiunea de comando -, iar fratele lui, Narcis Gheorghe, a fost batut cu salbaticie. Mustata a fost arestat pentru acest atac mafiot, alaturi de "Biliboi", dar eliberati ulterior.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.