Romania a castigat, in stil de mare campioana, Cupa Europeana a Natiunilor la rugby, cu doua etape inainte de terminarea competitiei. "Stejarii" si-au adjudecat pentru a treia oara in istorie trofeul pus in joc printr-o victorie clara, 27-3 (14-3), obtinuta chiar pe terenul principalei contracandidate, Portugalia, pe care au umilit-o total, nepermitandu-i sa marcheze nici macar un eseu.

"Am insistat foarte mult pe inaintare si aparare si astfel am invins de maniera in care am facut-o", a rezumat meciul managerul tehnic al formatiei noastre, francezul Robert Antonin. Diplomat ca orice vestic, el a spus ca formatia noastra va fi cu adevarat castigatoare a trofeului abia dupa ce va invinge in deplasare formatia Ucrainei, pe care, in tur, "tricolorii" au invins-o la aproape 100 de puncte diferenta. Apoi, va urma partida cu Rusia, insa in cazul unei victorii la Kiev, acea partida va fi doar de palmares.

Conform "rugby.ro", victoria in Cupa Europeana a Natiunilor ne aduce o pozitionare mai buna in ultima faza a preliminariilor pentru Cupa Mondiala din 2007, urmand sa evoluam in ultimele doua meciuri acasa cu echipa de pe locul 2 - Georgia cu siguranta - si in deplasare cu castigatoarea din meciul care va opune echipa de pe locul 5 al CEN si o formatie venita din calificarile anterioare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.