Atacantul roman al lui Juventus Torino crede ca, dupa succesele obtinute de Steaua si de Rapid in cupele europene, a venit timpul ca si prima reprezentativa sa reuseasca performante remarcabile. "Briliantul" lupta pe doua fronturi cu formatia torineza: campionat si Liga Campionilor. Gandul ii sta insa tot la echipa nationala si la calificarile pentru EURO 2008.

PRO: Juve a remizat cu Milan si a pastrat distanta de 10 puncte in clasament. S-a jucat titlul?
MUTU: Mai sunt noua partide pana la final, adica 27 de puncte puse in joc. Se mai pot intampla multe. Abia peste patru-cinci meciuri, daca distanta va ramane aceeasi, vom discuta despre asa ceva.

PRO: Cum e sa joci 90 de minute intr-un derby Juve - Milan?
MUTU: Este unul dintre cele mai tari meciuri in care am evoluat vreodata. Dar si Steaua - Dinamo sau Arsenal - Chelsea au fost la fel de tari la vremea lor. Sau Romania - Cehia, la fel. Este derby-ul Italiei, pe teren au fost numai fotbalisti de valoare, o partida in care se joaca la intensitate maxima pe toata durata celor 90 de minute.

PRO: Ce sarcini ti-a trasat Capello inainte de meci?
MUTU: Sa il blochez pe faza defensiva pe Serginho si sa fiu cat mai incisiv in atac. Brazilianul n-a reusit sa centreze decat o data sau de doua ori. L-am tinut mai mult in jumatatea lui, l-am obligat prin actiuni in viteza sa faca asta. Treaba unui jucator e, in primul rand, sa respecte tactic ce ii zice antrenorul si, daca poate face mai mult, sa faca.

PRO: Se zvoneste ca Fabio Capello va pleca la Real. Exista posibilitatea sa il urmezi in Spania?
MUTU: Deocamdata eu sunt jucatorul lui Juventus si ma bucur ca evoluez la aceasta echipa. Tot ce pot sa spun e ca imi doresc sa ramana Capello la Torino. Am inceput sa ma obisnuiesc cu postul de mijlocas lateral, chiar daca am mai multe sarcini defensive decat la nationala, unde joc atacant.

PRO: Veti juca impotriva lui Arsenal in Liga. iti trezeste ceva amintiri reintoarcerea la Londra?
MUTU: Nu in mod special. Nici orasul si nici stadionul "Highbury". Am mai tinut legatura cu fostii colegi de la Chelsea, dar acum voi veni la Londra cu alte treburi, nu ca sa ma intalnesc cu ei. Am vazut meciul englezilor cu Real si m-au impresionat. Acasa zburda pe teren.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.