De la extaz la agonie! Dupa ce romanii s-au calificat, in premiera, cu doua echipe in "sferturile" unei cupe europene, acestea vor juca intre ele! Tragerea la sorti efectuata ieri in Olanda pune fata in fata Steaua si Rapid in confruntarea pentru prima semifinala europeana dupa 16 ani. Daca suntem tristi ca nu putem avea ambele echipe in mansa urmatoare, un lucru e sigur: ori Steaua, ori Rapid vor juca semifinala Cupei UEFA. Asa ca perspectiva unei finale nu mai pare o indrazneala nebuneasca.

Tragerea la sorti efectuata ieri la Eindhoven rescrie istoria fotbalului romanesc. Rapid - Steaua, in "sferturile" Cupei UEFA, este primul meci care aduce fata in fata doua echipe din Romania intr-o competitie europeana.

Dincolo de suspiciunile, poate indreptatite, ca UEFA a recomandat discret ca echipele din Est sa dea peste cei mai grei adversari sau sa se anuleze intre ele, tragerea la sorti ne pune pe tava un meniu apetisant: Rapid si Steaua, la Bucuresti, de data asta sub reflectoare europene, se vor bate in dubla reprezentatie pentru un loc in semifinale.

Imobilizata de ani de zile de propriile slabiciuni, interese, complicitati si compromisuri, lumea fotbalului romanesc a prins viata pentru ca Steaua si Rapid s-au debarasat de complexe si socoteli meschine. Intr-o complicitate furibunda, cele doua echipe ne-au purtat pe valul entuziasmului si al viselor altadata interzise, iar povestea lor comuna se va incheia cu o lupta de la care asteptam suflet si sclipire. Noi, martorii acestei inclestari fratricide, vom veni cu lacrimile si cu bucuria.