"Jucatorul a semnat pentru noi, iar apoi am semnat cedarea sa la Juventus", a explicat presedintele clubului Livorno, Aldo Spinelli, modalitatea prin care s-a realizat transferul lui Mutu la Juventus

Directorul general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, a declarat ca atacantul Adrian Mutu va ramane la gruparea torineza cinci ani, in ciuda faptului ca are o concurenta serioasa in atacul echipei antrenate de Fabio Capello. "In ceea ce-l priveste pe Adrian, mai exista o problema in transferul sau, problema care vine din Anglia. Noi am solicitat o favoare clubului Livorno, dar nu este o noutate, la fel a facut si Inter Milano cu paraguayanul Carlos Gamarra. Pentru ca Livorno mai avea un loc de extracomunitar, i-am cerut o favoare presedintelui Aldo Spinelli. Mutu este un jucator exceptional si il urmaresc de multi ani. Am fost la un pas sa-l aducem la Juventus in vara, dar Roman Abramovici s-a razgandit in ultimul moment in privinta unui imprumut", a declarat Moggi.

Ieri, presedintele clubului Livorno, Aldo Spinelli, a explicat modalitatea prin care Mutu a fost cedat la Juventus. "Ne-am asezat la masa, cei de la Livorno, Juventus si Mutu. Jucatorul a semnat pentru noi, apoi am semnat cedarea sa la Juventus. Chiar daca Mutu va ramane la noi pana in mai, Juventus ii va plati contractul", a explicat Spinelli.

"Nu este nimic genial in ceea ce s-a intamplat. Este o operatiune normala, care nu incalca nici o regula. Livorno va beneficia in schimb de imprumutul unor jucatori si nimic in plus. Oricum, prevad o batalie lunga intre Chelsea si Mutu, pentru ca londonezii au pierdut multi bani si vor sa recupereze o parte din aceasta datorie", a declarat procuratorul Claudio Pasqualin, cel care s-a ocupat de realizarea acestui transfer. Potrivit site-ului sports.it, saptamana viitoare va avea loc procesul dintre Mutu si Chelsea, iar Federatia Engleza va hotari daca englezii vor primi o indemnizatie. "Cartea verde a lui Mutu nu a ajuns in Italia, deoarece, in Anglia, fostul sau club, Chelsea, si romanul se afla in proces. Chelsea vrea sa demonstreze ca rezilierea contractului lui Mutu a fost corecta si doreste o indemnizatie, in timp ce internationalul roman sustine contrariul si solicita totii banii pe care ar fi trebuit sa-i primeasca din contractul pana in 2007. FA va lua o decizie in aproximativ o saptamana si sentinta va clarifica daca Chelsea are dreptul la indemnizatie", scrie site-ul sus-amintit.

Intre timp, Luciano Moggi incearca sa-l transfere pe croatul Igor Tudor la Standard Liege, West Bromwich sau Benfica pentru ca Mutu sa poata ocupa un loc de extracomunitar. Daca se va reusi transferul lui Tudor in aceasta perioada, Mutu va putea sa se antreneze cu Juventus si va putea juca in ultimele doua etape de campionat si intr-o eventuala finala a Ligii Campionilor. In alta ordine de idei, Cristi Chivu pare sa fi intrat si el in atentia celor de la Juventus. Cotidianul "Tuttosport" a scris ca Luciano Moggi asteapta revenirea pe teren a fundasului pentru a se decide daca il va transfera. Din cate se pare, Chivu se mai afla pe lista de achizitii a gruparilor AC Milan, Inter Milano, Real Madrid si FC Barcelona.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.