* Victoria din meciul cu francezul Mutis i-a adus compatriotului nostru 21.167 de dolari cu care a ajuns la un total de 4.001.283 de dolari castigati numai pe terenurile de tenis * Andrei a fost insotit in turul secund de Victor Hanescu, cel de-al doilea roman de la Australian Open, calificat dupa o victorie in trei seturi obtinuta in fata italianului Filippo Volandri
Andrei Pavel a inceput ezitant acest sezon, cu o infrangere in primul tur la Doha, urmata de o infrangere in turul trei la Sydney in fata unui jucator venit din calificari. La Australian Open, insa, romanul pare sa-si revina la forma de anul trecut, chiar daca a jucat un singur meci. Cap de serie nr. 17, compatriotul nostru a avut un meci aparent dificil cu francezul Olivier Mutis, dar dupa doua seturi relativ echilibrate, castigate cu acelasi scor, 6-4, Pavel s-a dezlantuit si a incheiat socotelile cu un sec 6-0. Victoria aceasta a avut o semnificatie aparte pentru Andrei Pavel, romanul devenind primul jucator roman din istoria tenisului care castiga numai din premii peste patru milioane de dolari. Inainte de Australian Open, Andrei castigase 3.976.529 de dolari, ajungand la un total de 3.997.696 de dolari americani dupa victoria din meciul cu Mutis. Premiul oferit de organizatori pentru calificarea in turul secund este de 28.000 de dolari australieni care inseamna 21.167 de dolari SUA. La aceasta suma se mai adauga si cei 3.587 de dolari SUA pe care Andrei i-a castigat pentru simpla prezenta pe tabloul de dublu, unde a jucat azi-noapte, asa ca romanul are in acest moment un cont de 4.001.283 de dolari. El este, de departe, cel mai bogat tenisman roman, pe locurile urmatoare fiind clasati, la mare distanta, Ilie Nastase, cu 2.076.761 de dolari si Adrian Voinea, cu 1.829.807 de dolari. Intr-un clasament al jucatorilor si jucatoarelor de tenis din Romania, Andrei Pavel se mentine pe primul loc, Ilie Nastase cade pe trei, fiind devansat de Irina Spirlea, cu 2.653.966 de dolari, iar Adrian Voinea este al cincilea pentru ca este intrecut de Ruxandra Dragomir, compatrioata noastra reusind sa acumuleze pe terenurile de tenis 1.837.596 de dolari. Revenind la Australian Open, este de remarcat pofta de joc aratata de Victor Hanescu, cel de-al doilea roman calificat pe tabloul principal. Romanul, care a jucat primul sau meci din acest an la Australian Open, nu era considerat favorit in intalnirea cu italianul Filippo Volandri, jucator care, anul trecut, il invinsese in fiecare din cele doua intalniri, dar el nu a tinut cont de prezicerile specialistilor si i-a administrat o infrangere in trei seturi, 6-3, 6-4, 7-6. In turul urmator compatriotul nostru, care si-a depasit, deja, performanta reusita la Australian Open anul trecut, va avea un meci foarte dificil in conditiile in care il va intalni pe englezul Tim Henman. In ceea ce-l priveste pe Andrei, el va avea un meci aparent mai usor, cu Bobby Reynolds, dar americanul a aratat o forma buna si a jucat, deja, patru meciuri la aceasta editie a turneului australian: trei in calificari si unul pe tabloul principal.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.