Fotbalul german se afla la 90 de minute de colaps, iar Rapid la tot atita timp de calificarea in sferturile de finala ale Cupei UEFA. Returul se joaca azi, de la ora 20.00 (TVR 1), la Hamburg, orasul distrus cu peste 8.000 de tone de bombe in 1943

O vreme mohorita si un vint foarte rece i-au intimpinat si ieri, la Hamburg, pe fotbalistii Rapidului, si nici la ora meciului de astazi, 20.00 (in direct la TVR 1), prognoza meteo nu indica temperaturi pozitive. Gazonul AOL Arena, care va gazdui cinci dintre partidele Mondialelor (inclusiv un sfert de finala), este parca importat din Divizia A, iar giulestenii au fost nevoiti sa efectueze primul antrenament intr-o sala de sport.

Nemtii se si vad calificati

Delegatia noastra este cazata in acelasi hotel in care a stat weekendul trecut FC Kaiserslautern, invinsa de SV cu 3-0, scorul de care nemtii au nevoie si in aceasta seara pentru a se califica in sferturile Cupei UEFA. "Sper sa nu fie ultima noastra deplasare europeana", a declarat presedintele executiv, Dinu Gheorghe. Pe de alta parte, dupa victoria din campionat, pe antrenorul gazdelor l-a luat valul: "De acum, Rapidul poate sa vina! Sint foarte increzator ca romanii vor claca", s-a entuziasmat Thomas Doll, care mai spune ca sansele de calificare ale echipei sale sint de 40%. Trei goluri in poarta lui Coman vad si jucatorii lui Hamburg. "Impotriva lui Kaiserslautern am dovedit ca se poate", spune Naohiro Takahara, care insa va privi inceputul partidei cu Rapid de pe banca de rezerve, el urmind sa fie inlocuit de atacantul Benny Lauth.

La rindul sau, capitanul Daniel van Buyten ne avertizeaza: "Vom juca asa cum am facut-o duminica si cum nu am facut-o la Bucuresti". In plus, se asteapta ca spectatorii sa ocupe toate cele 55.000 de locuri ale AOL Arena, un sondaj de opinie relevind si in rindul suporterilor nemti un optimism exagerat: 76% dintre ei cred ca SV se va califica in sferturile de finala. In termeni reali, Hamburg si Schalke (0-1 cu Palermo), singurele echipe germane care se mai afla in cupele europene, au sanse mici de calificare, tara care organizeaza CM 2006 fiind in pericol de a nu conta in Europa la nivelul echipelor de club.

Se prefigureaza un dezastru neasteptat si nemaiintilnit, comparabil, in termeni militari, cu raidurile aeriene britanico-americane din vara lui ’43, cind Hamburgul era zguduit de opt mii de tone de bombe. "Operatiunea Gomora", numele de cod al masacrului in care au pierit 40.000 de oameni, a fost ulterior condamnata drept crima de razboi, asa cum crima de fotbal ar cataloga nemtii eliminarea lor din Europa, pe care inca o mai considera de neconceput.

Licitatie pentru tricoul lui Niculae

Razvan Lucescu se confrunta cu importanta absenta a fundasului Maftei si, chiar daca a gasit un inlocuitor, Danut Perja, ramine de vazut cum se va apara acesta in fata iuresului german. S-au refacut in schimb Emil Dica si Viorel Moldovan, insa ultimul va intra in joc abia in repriza secunda. Sperantele noastre continua sa stea in Daniel Niculae, eroul meciului tur, care, inainte de a pleca spre Hamburg, a facut si un gest caritabil, acceptind ca tricoul imbracat miercurea trecuta sa ii fie vindut pe okazii.ro.

Licitatia a inceput de la 10.000 de lei, iar ieri dupa prinz ajunsese la 12,48 milioane de lei. Ea se va incheia pe 21 martie, la ora 9.14, iar fondurile obtinute vor fi donate lui Ilie Greavu, fost jucator al Rapidului, care se confrunta cu probleme de sanatate. Unul dintre fotbalistii care nu au dreptul sa joace in acest an in cupele europene pentru "alb-visinii", Daniel Pancu, ar fi renuntat oricum sa joace, din cauza unei intinderi suferite in meciul cu FC Vaslui.

Trecut initial pe lista celor care urmau sa faca deplasarea la Hamburg, fotbalistul s-a deplasat pentru doua zile in Italia, la Parma, pentru un consult medical amanuntit. Meciul Hamburg SV - Rapid va fi arbitrat de danezul Claus Bo Larsen. Acesta i-a mai arbitrat pe romani in partidele Kocaelispor - FC National (2-0) - 18 septembrie 1997 - in primul tur al Cupei Cupelor si Steaua - West Ham United (2-0) - 21 octombrie 1999 - in turul doi al Cupei UEFA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.