Sapte fete si noua baieti, in total 16 sportivi a avut Romania la Mondialele de atletism in sala de la Moscova. Pe raboj, sefii FRA facusera si socoteala: 1-3 medalii, plus cateva clasari intre primele sase locuri. Agenda sperantelor era plina inainte de 10 martie, cand s-a dat startul CM de la Moscova. Intoarcerea, petrecuta ieri, pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, a fost insa trista. Tricolorii s-au intors cu papornita goala din Rusia.

Marian Oprea (foto), omul de la care se astepta medalia de aur si doborarea recodului mondial la triplusalt, a terminat concursul doar pe locul patru. A fost, din pacate, si cea mai buna clasare la Mondialele moscovite. Aruncatorul de greutate Gheorghe Guset a fost al cincilea, iar Corina Dumbravean a sosit pe sase la 1.500 metri. Maria Cioncan n-a ajuns nici macar acolo, dezamagind si plangand in hohote. E drept, dupa o perioada de inactivitate.

Noul sef al FRA, Ilie Floroiu a promis ca se vor lua masuri drastice. E interesant ce va putea sa faca, el fiind produsul unui grup care l-a sprijinit sa ajunga in fruntea bucatelor atletismului romanesc.

Citeste si:

Oprea promite in continuare

Detinator al unei performante foarte bune la triplusat, 17.74 m, Marian Oprea spune ca va bate totusi recordul mondial. "Asta a fost, atat s-a putut in conditiile date. E final de sezon. La anul voi incerca sa bat recordul mondial si cred ca voi si reusi", a spus primul medaliat olimpic al atletismului nostru.