La cererea ProSport, Buga si Niculae au rememorat reusitele care i-au dus in fruntea ierarhiei marcatorilor din Cupa UEFA

Pele si Nico. incepand de joi seara, eroii Giulestiului sunt si golgeterii actualei editii a Cupei UEFA, fiecare avand cate opt reusite. N-au avut insa decat prea putin timp pentru a celebra aceasta performanta inedita pentru niste romani. La o zi dupa ce au ingenuncheat Hamburgul, Daniel Niculae si Mugurel Buga se pregateau pentru un nou antrenament.

"Urmeaza un meci greu, cu Vasluiul, asa ca n-avem timp de odihna", au exclamat cei doi. La fel ca si joi seara, cel care a "spart gheata" a fost Nico. Atacantul a calcat din nou pe gazonul din Giulesti, acoperit de aceasta data de prelata. S-a oprit in locul de unde l-a invins pe Wachter, retraind faza din finalul primei reprize. "Asa am simtit atunci, in acel moment, ca voi inscrie. Nu a fost intamplator, chiar acolo am vrut sa trag", ne-a marturisit Niculae.

Celalalt protagonist al meciului, Mugurel Buga, a spus ca se simte onorat de comparatia cu Pele, dar ca diferenta dintre ei este foarte mare. "Lasati-ma cu Pele! As vrea eu sa fiu ca el! Ce sa va spun despre golul meu? Este o executie care nu-ti iese in fiecare zi, dar de asta e frumos fotbalul", a precizat atacantul.

Povestea golurilor n-ar fi completa fara parerea "victimei", in persoana portarului Stephen Wachter. "Am primit in tot meciul trei suturi periculoase pe poarta, dintre care doua au fost goluri. Pe primul l-am vazut tarziu, iar mingea se si invartea. La golul cu calcaiul nu aveam ce sa fac. Romanul a avut o executie extraordinara, sa recunoastem", a mentionat germanul.

"Sunt foarte mandru de acesti baieti, pentru ca s-au daruit total. Sunt foarte fericit pentru ca nu credeam ca Rapid o s-o bata cu 2-0 pe Hamburg, o echipa cu un buget de 83 de milioane de euro."
George Copos, patron Rapid

Ratangiul de milioane de euro

Daniel Niculae s-a remarcat la Rapid, desi a cochetat cu fotbalul la Dinamo. Interesant pentru ascensiunea acestui jucator este ca, in ciuda faptului ca era un ratangiu convins, toti antrenorii au avut incredere in el. De la Hizo, Rednic si Dan Petrescu pana la Razvan Lucescu si Victor Piturca toti i-au prezis un viitor mare. Chiar si conducerea clubului, care l-a tinut cativa ani pe 15.000$ contract, l-a tratat la fel, cotandu-l la 3 milioane de euro atunci cand marca din an in Paste.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.