Desi nemtii pareau nedigerabili, rapidistii s-au delectat cu delicatesele din Germania, calificarea in optimile Cupei UEFA parind deja consumata in urma victoriei cu 2-0, gratie eurogolurilor semnate de Niculae si Buga

"Nu maninc hamburgeri", declara presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, inaintea primei manse a optimilor de finala ale Cupei UEFA. Elevii lui Razvan Lucescu s-au delectat in schimb cu delicatesele germane, in primele 90 de minute ale dublei manse cu ocupanta locului secund din Bundesliga, dupa care calificarea pare, in mod normal, deja consumata, judecind dupa victoria cu 2-0, dar mai ales dupa desfasurarea ostilitatilor.

In prima repriza, "feroviarii" au dat senzatia ca stiu reteta victoriei pe dinafara. N-au incins meciul inca din debut, ci au pregatit jocul ofensiv la foc molcom. Pentru ca Daniel Niculae sa ofere cu gratie specialitatea casei celor aproape 20.000 de consumatori de fotbal european de calitate. In chiar ultimul minut al primului mitan. Un sut surprinzator de la 35 de metri le-a deschis "visiniilor" apetitul pentru sarbatoare. Inclusiv presedintelui Traian Basescu, premierului Calin Popescu Tariceanu si sotiei premierului, deja "ingrediente" omniprezente in Giulesti la meciurile europene.

Pauza i-a gasit extrem de agitati pe patronul George Copos si pe Dinu Gheorghe, oficialii sprintind pina la vestiare pentru a-si motiva suplimentar jucatorii, prin marirea plafonului de premiere la 300.000 de euro. O suma pe care au acontat-o giulestenii dupa pauza. Alternind retragerea deliberata in defensiva, cu presiunea asupra nemtilor si profitind de eliminarea lui de Jong (‘65), rapidistii au punctat decisiv cu doua minute inainte de final. Gol de mare jucator al lui Buga, cu calciiul, in urma unei pase a lui Daniel Niculae. Dupa ce au venit cu trei perechi de ghete la Bucuresti, nemtii au parasit Capitala "desculti", o caracterizare familiara lui George Copos.

Lot decimat pentru retur

In pofida victoriei remarcabile, Rapid a debutat nefericit, in primele 20 de minute accidentindu-se Emil Dica, si Karamian, care se pare ca va lipsi de la Hamburg. "Este o calificare superba, pe care toti am visat-o. Este putin umbrita de cele doua accidentari si de eliminarea lui Maftei (n.r. - in prelungirile meciului), la care se adauga deja absenta cunoscuta a lui Maldarasanu. Dar jucatorii care au intrat au fost extraordinari si au cistigat cu 2-0. Nemtii insa sint nemti si nu vor ceda. Singura varianta pe care o vedem este calificarea, dar trebuie sa muncim pentru ea. Va trebui sa raspundem cu aceeasi agresivitate. Hamburg ramine o echipa de respectat. Unul dintre obiectivele noastre era sa nu primim gol, dar incercam sa obtinem cit mai mult de la fiecare meci", a sustinut, dupa meci, Razvan Lucescu. "Doamne-ajuta pina-n finala. Jucatorii merita suplimentarea primelor", a declarat si Jean Valvis, vicepresedinte la Rapid.

Hamburg spera in calificare

De partea cealalta, nemtii nu se dezic si cred in calificare. "Victoria Rapidului este meritata daca luam in calcul tot meciul. Ne-am creat foarte putine faze de poarta. Singurul lucru pozitiv este ca exista si meciul retur. Veti vedea un alt Hamburg. Acum nu am avut agresivitate, nu am cistigat duelurile unu la unu. Nu este o rusine sa pierzi in fata Rapidului. Eu nu imi fac griji la infringeri, ma intereseaza doar calificarea", a precizat antrenorul Thomas Doll.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.