Aminarea returului si meciurile Rapidului si ale Stelei in Cupa UEFA le dau batai de cap oficialilor LPF, care trebuie sa comprime campionatul pentru a face loc echipei nationale, necalificata la Cupa Mondiala

Cu o intirziere de o saptamina, cauzata de vremea neprielnica, astazi se reia partea secunda a campionatului, ceea ce le va da mari batai de cap oficialilor Ligii Profesioniste de Fotbal, intrucit returul va trebui comprimat. "FIFA a decis ca toate competitiile sa se incheie pe 14 mai. Avind in vedere ca nu ne-am calificat la Cupa Mondiala, cred ca vom obtine o dispensa sa-l incheiem pe 20 mai. In situatia asta, trebuie sa gasim doua date libere pentru etapele intermediare. Vom vedea si in functie de ce fac Rapid si Steaua in Cupa UEFA, mai ales giulestenii, care mai joaca si in Cupa Romaniei", ne-a declarat secretarul general al ligii, Vali Alexandru.

Startul se va da astazi, la malul marii, acolo unde Farul, condus de noul tehnician sirb Momcilo Vukotic, va da piept cu Pandurii Tirgu Jiu, de la ora 20.00 (Telesport). Elevii lui Viorel Hizo reiau, astfel, lupta pentru evitarea retrogradarii, in conditii considerate de tehnician total neprielnice. "Dulaul" a protestat virulent la decizia aminarii returului, apoi la devansarea meciului de pe litoral.

Cu toate acestea, Hizo si-a indeplinit cea mai importanta dorinta din intersezon, aducerea la echipa a unui coordonator de joc. "Marius Sava este un jucator pe care il cunosc si sint sigur ca ne va ajuta sa ne indeplinim obiectivul", a sustinut antrenorul. Presedintele Marin Condescu a mers chiar mai departe: "Va fi liderul din teren, creierul limpede de la mijlocul terenului si, cu siguranta, va ajunge in echipa nationala in urma evolutiilor sale de la Pandurii".

Simota ataca LPF

Pe de alta parte, constantenii s-au declarat avizi de victorie, dupa opt saptamini de antrenamente si meciuri amicale. "Fiecare start de intrecere e dificil, dar astept ca jucatorii sa dea totul din ei si sa ne indreptam in directia cea buna. Sigur ca 'pandurii>> nu vor veni la Constanta sa piarda, insa eu am incredere in jucatorii mei ca vor cistiga. Vreau sa vad cum vom juca intr-un meci oficial, dupa atitea zile de pregatire si amicale", a sustinut antrenorul Vukotic.

Sanctionati cu neprogramarea in campionat din cauza datoriei pe care o aveau catre fostul antrenor Ionut Chirila, oficialii Jiului Petrosani au achitat restantele financiare, astfel ca vor putea disputa partida de la Bistrita.

Dupa ce a virat in contul tehnicianului suma restanta de 40.000 de euro, patronul Alin Simota a atacat insa Liga Profesionista de Fotbal. "Am trimis actele doveditoare ca ne-am platit datoria catre antrenorul Ionut Chirila. Acum asteptam ca echipa sa fie programata in campionat pentru meciul cu Gloria Bistrita. Nu s-ar fi ajuns aici daca, la rindul nostru, am fi primit banii care ni se cuveneau din drepturile de televizare (n.r. - 60.000 de euro). Nu mi se pare logic sa fim sanctionati pentru o datorie de chiar cei care ne sint datori noua. Daca ei ne virau banii la termen, imediat ne achitam si noi fata de antrenorul Chirila", a declarat Simota.

Incepind cu meciurile din retur, Antena 1 va reveni cu transmiterea meciurilor de pe prima scena.

Voiculescu revine in iarba

Postul lui Voiculescu a reprimit a doua optiune, ca si in campionatul trecut, pentru fiecare partida urmind sa achite 60.000 de euro. Dupa ce Antena 1 renuntase la difuzarea meciurilor din Divizia A, postul detinator de drepturi, Telesport, a transmis optiunea a doua, ceea ce a stirnit nemultumirea telespectatorilor, avind in vedere aria restrinsa in care se receptioneaza postul. Initial, optiunea a doua fusese achizitionata de National TV, insa problemele financiare ale postului au facut ca Antena 1 sa revina pe prima scena.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.