0-0 la Pamplona pentru adversara Stelei

Echipa Valencia, adversara Stelei in 16-imile Cupei UEFA, a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputata in compania formatiei Osasuna Pamplona, in etapa a XIX-a a campionatului Spaniei. Inainte de meci, jucatorul portughez Marco Caneira a fost nevoit sa se intoarca la Valencia dupa ce a aflat ca fetita sa, Maria, in varsta de opt luni, a decedat la spital din cauza unei insuficiente respiratorii.

Presedintele gruparii FC Valencia, Juan Bautista Soler, a declarat ca a incercat sa obtina amanarea meciului cu Osasuna Pamplona in urma decesului fetitei fundasului Marco Caneira. Soler a explicat ca Valencia a asteptat pana in ultimul moment o decizie a Federatiei de Fotbal din Spania, insa a fost nevoita, in cele din urma, sa joace meciul, deoarece presedintele forului spaniol, Angel Maria Villar, nu a putut fi contactat. Oficialul clubului din Valencia a precizat ca, desi formatia Osasuna si presedintele acestui club, Patxi Izco, ar fi fost de acord, acest lucru nu ar fi fost suficient pentru amanarea meciului, considerandu-se ca nu a existat un caz de forta majora. "Meciul ar fi fost amanat daca am fi primit un raspuns din partea federatiei. Am facut totul ca sa discutam cu federatia, dar a fost imposibil. Dorinta mea era de a fi alaturi de Caneira si de sotia sa, si as fi vrut sa fiu la Valencia", a adaugat Soler.

Juan Bautista Soler a mentionat ca centralul Bernardino Gonzalez Vasquez a contactat conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor, insa aceasta i-a spus ca cea care trebuie sa ia o decizie este federatia spaniola. "Sunt deprimat. De cand am aflat vestea trista, nu ne-am putut concentra la meci, fiind vorba despre ceva ce se intamplase in afara terenului", a spus Soler.Antrenorul Claudio Ranieri si jucatorii echipei Valencia nu au vorbit in timpul partidei, in semn de doliu pentru decesul fetitei lui Caneira. Dupa aflarea vestii despre decesul fiicei sale, Caneira a plecat de la Pamplona la Valencia cu un avion privat pus la dispozitie de un oficial de la Osasuna.

Echipa Valencia este adversara formatiei Steaua in 16-imile Cupei UEFA, meciul tur urmand sa aiba loc pe 16 februarie pe Mestalla, in timp ce returul se va disputa pe 24 februarie la Bucuresti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.