Antrenorul rapidist Razvan Lucescu s-a deplasat la Mnchen pentru a urmari "pe viu" adversara echipei sale din "optimile" Cupei UEFA, Hamburger SV, care a disputat sambata derby-ul Bundesligii, contra liderului Bayern. Indiscutabil, grijile tehnicianului giulestean s-au amplificat dupa vizionarea acestui joc. Asta deoarece echipa din Hamburg a avut o cu totul alta fata decat cea din urma cu o saptamana, cand a cedat "acasa" in fata celor de la VfB Stuttgart.

Chiar daca au evoluat pe "Allianz Arena", unde Bayern nu pierduse nici macar un punct in actuala editie de campionat, oaspetii nu s-au multumit sa stea la "cutie". Dimpotriva, hanseaticii au inceput curajos partida disputata pe o ninsoare abundenta si au reusit sa deschida scorul in minutul 16, cand Dernell a sutat din unghi direct pe poarta, lasandu-l "masca" pe portarul Kahn, care se astepta la o centrare.

Dupa marcarea golului, viitorii adversari ai giulestenilor au cedat initiativa bavarezilor, retragandu-se spre propriul careu cu speranta conservarii avantajului de pe tabela de marcaj. Reduta oaspetilor a rezistat cu brio asalturilor bavareze pana in minutul 83, cand Mehmett Scholl a restabilit egalitatea. In plina dominare a jucatorilor de la Bayern, Hamburg a dat lovitura cu trei minute inainte de final, De Jong invingandu-l pe Kahn cu o lovitura de cap imparabila.

Antrenorul formatiei Hamburger SV, Thomas Doll, a folosit la Munchen urmatoarea echipa: Wachter - Mahdavikia, Boulahrouz, Demel, Atouba - Jarolim, De Jong, Van der Vaart (67 Klingbeil), Trochowski (90 Reinhardt) - Barbarez, Takahara (87 Fillinger). De notat ca fotbalistii rapidisti au urmarit si ei partida la televizor, in cantonamentul de la Pro Rapid, cu totii cazand de acord ca Hamburg este peste Hertha Berlin, echipa eliminata de acestia in "saisprezecimile" Cupei UEFA.