Selectionerul spune ca intentioneaza sa creeze un nucleu de fotbalisti care sa poata intra, chiar si direct, in primul unsprezece, dorind astfel sa desfiinteze statutul de eterna rezerva la lot. El crede ca in acest mod se va intensifica si concurenta pe posturi.

Prima actiune a nationalei in 2006 poate fi considerata o reusita. Romania a invins Armenia si Slovenia, iar antrenorul a putut testa si fotbalisti mai putin obisnuiti cu prezenta la prima reprezentativa.

PRO: Cum vi s-au parut cele doua partide?
PITURCA: Eu spun ca am jucat bine, cu exceptia primei reprize din partida cu Armenia. Contra Sloveniei am facut un meci bun, chiar spre foarte bun.

PRO: Sunteti suparat pe titularii din meciul cu Armenia?
PITURCA: E mult spus suparat. Ma asteptam la un randament mai bun din partea lor. As fi vrut sa ma convinga ca pot fi titulari la nationala. Discutasem mult cu unii dintre ei si le-am cerut sa nu aiba trac, deoarece valoarea unui fotbalist se vede si in stapanirea de sine pe teren. Nesu sau Zicu, spre exemplu, nu au prea multa experienta si vor mai creste.

PRO: Ati castigat vreun jucator dupa acest turneu?
PITURCA: Pot spune ca au reconfirmat mai multi. Obiectivul meu e sa-mi definesc un nucleu de 40 chiar 50 de jucatori care sa poata evolua la nationala. Repet insa, ei trebuie sa poata evolua la nationala, nu sa fie la nationala. Adica sa-i pot baga titulari oricand, chiar daca, de exemplu, n-au jucat in ultimele partide ale Romaniei. Vreau ca toti sa fie posibili titulari si nu eterne rezerve.

PRO: incercati sa evitati precedentul Armenia?
PITURCA: S-a demonstrat ca au fost probleme din cauza acestui aspect. Trebuie sa evitam asta, dar avem nevoie si de concurenta.

PRO: Pe ce post va mai trebuie jucatori?
PITURCA: Pe toate. Problema e ca exista fotbalisti care la echipele de club joaca foarte bine, dar la nationala nu dau acelasi randament. Nationala e deschisa oricui. Nu i-am avut acum pe Marius Niculae, Rosu, Claudiu Niculescu, Goian, Ghionea si altii, dar ei raman in vederile mele.

PRO: Se tot vehiculeaza zvonul privind naturalizarea lui Karamian.
PITURCA: N-are rost sa vorbim de un lucru imposibil. Karamian a jucat pentru Armenia si nu vad cum ar mai face-o pentru alta nationala.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.