Dupa ce Sebastian Bodu, seful ANAF, a confirmat ca Adrian Mutu a fost transferat de Dinamo la Inter Milano pentru suma de 6 milioane dolari, oficialii lui FC Arges cauta sa gaseasca o modalitate prin care sa recupereze cei 1,750 milioane dolari cu care au fost pagubiti.

In momentul in care Gigi Netoiu l-a luat pe Mutu de la FC Arges si l-a dus la Dinamo, via Rocar, s-a incheiat un contract in care se stipula ca pitestenii vor primi peste 30% dintr-un eventual transfer al jucatorului in strainatate. In momentul in care Briliantul a ajuns la Internazionale Milano, dinamovistii au anuntat ca suma de transfer a fost de 2,1 milioane dolari si, conform clauzei din contractul jucatorului, au virat in contul clubului FC Arges 750.000 dolari, suma echivalenta cu procentul stabilit. La vremea respectiva, conducatorii pitesteni au fost multumiti, insa acum, cand s-a aflat ca transferul a fost realizat pentru o suma de trei ori mai mare, lucrurile au luat o alta intorsatura.

Conform ultimelor date, FC Arges ar fi trebuit sa primeasca nu mai putin de 2,5 milioane dolari, procent din transferul Briliantului in Italia. Cum nu au primit decat 750.000 dolari, rezulta ca pitestenii au fost pagubiti cu 1,750 milioane dolari. Momentan, argesenii studiaza posibilitatile prin care pot recupera acesti bani, fiind dispusi sa dea in judecata pe cei care i-au prejudiciat. Cornel Penescu, de la PIC, sponsor la FC Arges si unul dintre actionarii principali ai cubului, ne-a spus mai multe despre situatia creata: "Sa vedem despre ce este vorba. Vom analiza modul in care s-a facut acest transfer. Daca exista solutii din punct de vedere legal sa actionam in judecata pe cine este vinovat, o vom face. Daca insa restul de bani reprezinta comisioane, nu avem ce face. Vom analiza totusi si vom da in judecata pe cine trebuie daca este cazul".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.