Cu 100 de zile inaintea Cupei Mondiale, nationalele au mai facut o verificare, Italia - Germania fiind derby-ul meciurilor amicale disputate miercuri in Europa. Iar rezultatul acestei partide a fost mai mult decit surprinzator, gazdele invingind fara drept de apel organizatoarea Cupei Mondiale, scor 4-1. Desi este cotata drept una dintre favoritele la cistigarea turneului final din aceasta vara, nationala antrenata de Jürgen Klinsmann a ajuns la incredibila cifra 17 in dreptul meciurilor consecutive fara victorie in fata echipelor de top din lume. Astfel, ultima izbinda a nemtilor intr-un astfel de derby dateaza de la 7 octombrie 2000, cind au invins cu 1-0 pe Wembley.

"Mamma mia, ce prosti!"

"Este un mare pas inapoi", a recunoscut capitanul Michael Ballack, explicind: "Nimic nu ne-a mers astazi. Nu am fost agresivi, iar meciul nici nu incepuse practic si deja era 2-0 pentru Italia". Cu toate acestea, selectionerul Klinsmann a incercat sa tempereze criticile: "Sintem putini dezamagiti, dar este mai bine ca astfel de accidente sa se intimple acum decit in timpul turneului. Este o echipa tinara, talentata, dar neexperimentata. Felicitari Italiei. Ne-a dat o lectie de fotbal".

Brazilia la -30 de grade Celsius

Presa nu avea insa cum sa-l ierte pe selectioner. "Dezastru!", au exclamat jurnalistii de la "Kicker", in timp ce "Bild" a apelat la ironie: "Mamma mia! Sintem prosti. 26.000 de euro pe zi de la Chelsea pentru Ballack? Nu merita mai mult decit o pizza! Klinsmann, ne vom ineca la Cupa Mondiala. Infricosator! Cu 100 de zile inaintea turneului am vrut sa aflam cite sanse avem. Raspunsul a fost brutal: zero!".

O alta surpriza s-a inregistrat in Hexagon, unde Slovacia a invins Franta cu 2-1. Intr-un alt amical disputat la Moscova, principalul adversar al campioanei mondiale, Brazilia, nu a fost Rusia, ci frigul, meciul jucindu-se la -30 de grade Celsius. "Niciodata in viata mea nu mi-a fost atit de frig. Vrei sa sutezi, dar nu-ti simti piciorul. La un moment dat, am vrut sa-i spun unui coechipier sa-mi dea mingea, dar nu am putut. Aveam gura inghetata!", a declarat fundasul Realului, Cicinho, completat de rivalul de la Barcelona, Edmilson: "Am jucat in Norvegia, la - 12 grade. Credeam ca este cel mai frig, dar a fost nimic in comparatie cu ce a fost aici. A fost ingrozitor".