Invitat la Scoala de Antrenori din cadrul FRF pentru un schimb de experienta cu tehnicienii romani, antrenorul italian Alberto Zaccheroni a afirmat ca ar fi o experienta folositoare sa pregateasca o echipa romaneasca de club. Fost "principal" al echipelor AC Milan, Lazio Roma si Inter Milano, Zaccheroni sustine ca pentru antrenorii tineri italieni sau fara experienta, campionatul romanesc poate fi o rampa de lansare, cum a fost in cazul lui Walter Zenga sau Roberto Landi, dar si tehnicienii cu mai multa experienta pot avea de castigat daca activeaza in Divizia A.

"Traditia pe care o are fotbalul romanesc poate fi utila antrenorilor tineri, care nu gasesc un post la cluburile italiene. In campionatul romanesc se simte o presiune mai mica fata de cea din Italia si acestia au posibilitatea sa se dezvolte, sa progreseze. Si antrenorii cu mai multa experienta pot avea de castigat in Romania. Pentru mine cred ca ar fi o experienta importanta", considera italianul.

Zaccheroni a precizat ca, in prezent, doreste sa antreneze in Italia pentru a fi aproape de familie, care nu l-ar urma in strainatate, dar crede ca in viitor o experienta in Romania ar putea fi interesanta. Italianul a mentionat ca nu stie prea multe despre campionatul romanesc, pentru ca in Italia se pot urmari mai ales imagini din campionatul spaniol si englez si mai putine din cel german, francez si portughez.

Contactul cu fotbalul romanesc se face doar in cupele europene si la marile competitii, campionate europene sau mondiale. "Cred ca Romania are un fotbal mai tehnic decat al nostru, dar noi avem mai multa cultura tactica, care pe de alta parte limiteaza calitatile tehnice ale jucatorilor", a tinut sa precizeze Zaccheroni, care considera ca Mircea Lucescu a facut o treaba buna in Italia, remarcandu-se mai ales cu Brescia. Alberto Zaccheroni a povestit ca, in urma cu doi ani, cand era la Inter, presedintele Massimo Moratti i-a spus ca Mircea Lucescu este antrenorul pe care il stimeaza cel mai mult.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.