Echipa Steaua Suki a castigat pentru a 40-a oara in istorie titlul de campioana a Romaniei la hochei pe gheata, dupa ce a invins, vineri, cu scorul de 3-1, formatia SC Miercurea Ciuc, in cel de-al cincilea meci al finalei Ligii Nationale, ridicand astfel scorul general la 4-1.

In prima repriza, Steaua a deschis scorul, in minutul 1.28, prin Nicolescu, iar Miercurea Ciuc a restabilit egalitatea in minutul 2.36, prin Elekes. Repriza secunda s-a incheiat la egalitate, scor 0-0, iar in cea de-a treia stelistii au mai punctat de doua ori, prin Timaru '44.15 si Corduban '54.44.

Cu cateva minute inainte de finalul meciului, jucatorii celor doua echipe s-au incaierat in jumatatea de teren a ciucanilor, arbitrul rus Serghei Karabanov intervenind pentru a-i desparti si eliminand doi hocheisti de la Steaua si unul de la oaspeti.

Antrenorul Marius Gliga a declarat ca este o coincidenta fericita faptul ca Steaua a castigat titlul cu numarul 40 chiar in anul in care el implineste 40 de ani. "Echipa a reusit sa-si panseze ranile pe care le-a avut de-a lungul sezonului si sa castige campionatul", a comentat Gliga.

Capitanul Stelei, Ion Timaru, a afirmat ca inaintea finalei li s-a promis jucatorilor celor doua echipe ca invingatorii vor fi primiti la Palatul Cotroceni de presedintele Romaniei, Traian Basescu. "Ne-am indeplinit obiectivul. Dedic titlul presedintelui Carlan, care a fost tot timpul alaturi de noi. Ni s-a promis inainte de meci ca echipa campioana va merge la Cotroceni. Este o mare mandrie pentru noi si pentru asta cred ca am luptat cel mai mult", a spus Timaru.

Un alt jucator stelist, Catalin Geru, a afirmat ca nici nu mai stie cate titluri de campion a castigat de-a lungul carierei: "Acum urmeaza distractia. Multumim spectatorilor care ne-au sustinut. Le-as dori tuturor sa fie in pielea mea. Nu mai stiu al catelea titlu e pentru mine, cred ca al 15-lea, al 16-lea, nu mai stiu exact".

Presedintele sectiei de hochei pe gheata a CSA Steaua, Cristian Carlan, a afirmat la finalul partidei, ca jucatorii vor primi pentru castigarea campionatului prime in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei vechi.

Presedintele sectiei de hochei pe gheata a clubului SC Miercurea Ciuc, Janos Kurko, a afirmat ca echipa sa nu a reusit sa castige acest al cincilea meci al finalei, care s-a disputat dupa sistemul "cel mai bun din sapte meciuri", din cauza faptului ca ciucanii au avut prea multe eliminari, iar portarul Peter Hricina nu a prins una dintre cele mai bune zile ale sale. "Cele doua echipe sunt foarte apropiate valoric si cea care rezista cel mai bine psihic castiga. Din pacate astazi am stat prea mult pe banca de pedepse, desi i-am avertizat pe jucatori sa se fereasca de asta. Avem un portar bun, dar chiar si el poate face greseli copilaresti. Nu zic ca am pierdut din cauza lui, dar nu avea voie sa greseasca asa", a subliniat Kurko.

Kurko, care este si vicepresedinte al FRHG, a afirmat ca este nevoie de arbitri straini la meciurile importante deoarece "romanii nu au respectul jucatorilor". "Voi continua sa sustin financiar echipa din Ciuc. Nu ne putem multumi cu locul doi, pentru noi este ca ultimul loc", a afirmat Kurko.

Jucatorii stelisti au primit medaliile si tricourile de campioni din partea presedintelui FRHG, Marian Negoita, si a secretarului general Eduard Pana, in timp ce ciucanilor le-au fost inmanate medaliile de argint chiar de catre Janos Kurko.

in tribunele patinoarului Mihai Flamaropol a fost prezent si presedintele executiv al FC Steaua, Marius Lacatus, impreuna cu sotia. Suporterii stelisti au afisat un banner cu mesajul "Intarindu-ne mandria continuati suprematia".


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.