Giulestenii si-au confirmat statutul de favoriti in meciul de la Bucuresti si au reusit o calificare istorica, trecand en-fanfare de berlinezi. Batranul stadion Giulesti s-a umplut pana la refuz. Fanii rapidisti sunt nerabdatori. Vor ca speranta calificarii ivita la Berlin sa prinda contur acasa.

Toti stiu ca nu va fi usor. ii avertizase si Razvan Lucescu. Nemtii sunt cunoscuti pentru spiritul lor de luptatori, doar au declansat doua razboaie mondiale. Minutul 9, primele emotii. Sverkos primeste o pasa in careu, ii asaza mingea cu pieptul lui Okoronkwo, care, singur cu Coman a tras din 8 metri putin pe langa poarta. Jucatorul de culoare provoaca panica din nou in minutul 15. Dribleaza in careu, il priveste pe Coman, dar, venit excelent din lateral, Badoi il deposedeaza. Rapid construieste greu, nemtii se bat pentru fiecare balon.

Urmatoarea ocazie o trecem tot in contul oaspetilor. Gilberto suteaza din unghi, Coman e din nou pe faza. Minutul 19, Badoi e busculat in careul Herthei de catre Van Burik, dar arbitrul nu dicteaza nimic. Mare oportunitate pentru Rapid de a deschide scorul in minutul 29. Niculae insista pentru un balon, ii ia fata lui Van Burik, dar se pierde cu firea chiar inaintea lui Fiedler. Cu cinci minute inainte de pauza, Marx il pierde prin iarba pe Karamian, ii paseaza lui Sverkos, iar sutul acestuia loveste bara transversala.

Situatia se schimba in repriza a doua. Mai intai, Buga rateaza o ocazie uriasa, sutand pe langa. in minutul 51, Badoi il lanseaza pe Niculae, rapidistul ii ia din nou fata adversarului direct, intra in careu si suteaza la coltul lung. Mingea loveste bara si intra in sfarsit in poarta. Tribunele explodeaza. Cinci minute mai tarziu, Maftei are doua sanse consecutive de a mari avantajul, dar Van Burik scoate de pe linia portii. Atacurile Rapidului curg in valuri. Buga inscrie si el pentru 2-0. Se numara minutele ramase. 3, 2, 1, kaput! Nemtii pierd din nou si din tribune li se ureaza "Auf Wiedersehen!"


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.