Atacantul roman a ajuns responsabil cu executia penalty-urilor la Juventus. Impotriva Messinei, el a marcat pentru a doua oara in aceasta luna de la punctul cu var. In Franta, Bölöni a scapat de seria neagra, invingind cu 4-1 pe Lens.

Introdus pe teren pe finalul partidei Messina - Juventus, Adrian Mutu a fost la un pas sa aduca inca trei puncte pentru torinezi, inscriind din penalty in minutul 81, cind scorul era egal, 1-1. Gazdele au reusit sa revina insa pe tabela, meciul incheindu-se nedecis, astfel incit golul internationalului roman a valorat doar un punct. Reusita de simbata a fost a sasea a lui Adrian Mutu in tricoul lui Juventus in acest campionat. Pentru evolutia din cele 30 de minute, atacantul roman a primit nota 6 din partea ,,Gazzetta dello Sport’’, care a scris: "A executat cu singe rece penalty-ul care a adus un punct torinezilor".

Bölöni cistiga in Franta

Dupa cinci infringeri consecutive in campionat, Rennes, formatia antrenata de Ladislau Bölöni, a reusit sa iasa din pasa neagra, invingind in fata propriilor suporteri pe Lens, scor 4-1. Victoria bretonilor este cu atit mai meritorie cu cit tehnicianul roman a avut o lista impresionanta a absentilor: Frei, Pouplin, Briand, Didot, Jeunechamp - accidentati, plus Faty si Adailton - suspendati. "Este o victorie linistitoare, care ne da incredere si ne aduce aminte de ce putem face. Este bine pentru moralul echipei", a declarat Bölöni la finalul partidei, avertizind: "Cred insa ca trebuie sa fim mai atenti in aparare, sa ne acoperim mai bine. In meciul acesta am avut noroc, dar data viitoare nu se stie. Cu atitia internationali in lot, ar trebui sa stim sa profitam de momentele favorabile".

Chivu, tot mai dorit in Europa

Cotidianul spaniol ,,Sport’’ a scris ca fundasul Romei, Cristi Chivu, este dorit si de Barcelona, si de Manchester United: "Se stie ca FC Barcelona a urmarit pista Chivu. Totusi, echipa spaniola ezita in continuare in privinta acestui talent polivalent si jucatorul echipei AS Roma se apropie de Manchester United, care pare mai decis". Pe de alta parte, impresarul capitanului nationalei, Andrea Pretti, a negat informatia divulgata de ,,Calciomercato’’, care a sustinut ca fundasul ar fi promis Interului. "Exclud in maniera absoluta faptul ca am facut vreo promisiune cuiva in legatura cu un transfer al lui Chivu pentru anul urmator. Exclud chiar si faptul ca Victor Becali sa fi facut asa ceva si cu siguranta un astfel de gest ar fi neprofesionist, avind in vedere ca transferul unui jucator depinde doar in mica parte de vointa sa".

Mitu, vinovatul-victima

Coechipierii lui Marius Mitu au declarat ca il sustin pe roman, implicat in scandalul meciurilor trucate din campionatul Belgiei, la care fotbalistul roman a recunoscut ca a luat parte. "Le dedicam aceasta victorie lui Marius Mitu si lui Laurent Delorge, doi oameni extraordinari. Este o situatie dificila pentru noi toti", a declarat Par Zetterberg dupa meciul Anderlecht - FC Bruxelles, 2-0, fiind sustinut si de Olivier Deschacht: "Ceea ce li s-a intimplat lor este incredibil. Am pierdut doi buni prieteni. Bineinteles ca ei sint vinovati, dar nu 100%. Le-am trimis un mesaj ca sa stie ca pot conta pe sprijinul nostru".

Si Herman Van Holsbeeck, managerul general al lui Anderlecht, care i-a concediat deja pe cei doi, a precizat: "Mitu si Delorge merita sa fie pedepsiti, dar implicarea in aceasta problema nu ii face mai putin valorosi. Ei sint victimele adevaratilor capi ai acestui scandal". Jean Mora, prietenul lui Mitu si consilierul fotbalistului, a comentat: "Nu cunosc pe nimeni care sa fie la fel de corect ca Marius. Recent, s-a vorbit despre cazul Lierse, insa el nu a spus niciodata ca este la curent". Altfel, si fostul antrenor al lui Lierse, Paul Put, a fost concediat de la actuala echipa, Mouscron, dupa ce s-a aflat ca primea 75.000 de euro pentru fiecare partida aranjata.