In premiera pentru fotbalul romanesc, un creditor a obtinut in instanta declansarea procedurii de faliment la clubul oltean

Clubul care altadata facea istorie in Europa este pe cale sa devina el insusi istorie, un creditor obtinind in Justitie falimentul Universitatii Craiova. Decizia a fost luata de Tribunalul Dolj, care a admis "cererea SC EURO EXPO SRL cu sediul in Tirgu-Mures, avind ca obiect deschiderea procedurii reorganizarii judiciare si a falimentului". In plus, s-a dispus "indisponibilizarea actiunilor/partilor sociale detinute de debitor de catre administratorii sociali si mentionarea interdictiei de instrainare, fara acordul judecatorului sindic, sub actiunea nulitatii, in registrele speciale de evidenta sau in conturile inregistrate electronic".

"Din acest moment, Universitatea Craiova nu mai are dreptul sa-si administreze bunurile din patrimoniu. S-a ales un administrator judiciar, SC NICK IMPEX SRL, iar pina pe 19 aprilie toti creditorii pot sa vina sa anunte ce datorii are clubul fata de ei. Este pentru prima data cind, datorita neexecutarii de bunavoie a debitului, un club de fotbal intra in stare de lichidare judiciara", a declarat Sorin Stanciulescu, avocatul firmei muresene.

Jiul, pe urmele oltenilor

Intr-o situatie similara se afla si prim divizionara Jiul Petrosani. Directia Generala a Finantelor Publice Hunedoara a declansat, la inceputul lunii februarie, procedura de faliment pentru o datorie, de aceasta data la bugetul statului, de 19 miliarde de lei vechi, aproximativ 550.000 de euro. Masura a venit dupa ce patronul "minerilor", Alin Simota, s-a angajat sa plateasca o parte a restantelor financiare pina la finalul lunii ianuarie. Cum oficialul clubului nu a achitat nici un leu, Fiscul a trecut la masurile legale. DGFP Hunedoara a actionat similar si cu gruparea Corvinul, care datoreaza statului 3,5 miliarde de lei vechi.

Granzii stau linistiti

In timp ce formatiile mici au de suferit de pe urma datoriilor acumulate in cei 16 ani de dupa Revolutie, gruparile de la virful ierarhiei Diviziei A se tin departe de represaliile Fiscului, cu toate ca au datorii cu mult mai mari, in total aproape 27 de milioane de euro. In capul listei, "troneaza" Steaua, cu 12,2 milioane de euro (cea mai mare datorie din sectorul 6), "ros-albastrii" clasindu-se intre primii patru datornici din Capitala. Urmeaza Dinamo, cu 6,2 milioane de euro, FC National, cu 4,3 milioane de euro, Rapid - 2,5 milioane de euro si Sportul Studentesc inchide topul cu 1,5 milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.