Steaua porneste ca favorita in dubla mansa din 16-imile Cupei UEFA, cu Heerenveen, primul meci fiind programat in aceasta seara, de la ora 20.15 (PRO TV). Olaroiu redebuteaza in aceasta seara pe banca "ros-albastrilor" fara probleme de efectiv.

Calculele hirtiei sint cu totul altele inaintea primului meci al Stelei, din a doua primavara europeana consecutiva, cu Heerenveen. Daca sezonul trecut sansele erau mai mult teoretice in fata celei mai bune echipe din anul 2004, Valencia, iar sperantele putine, elevii lui Cosmin Olaroiu pornesc acum ca favoriti, asteptarile oficialilor si ale suporterilor fiind mari.

Astfel, primul meci oficial al fostului antrenor de la Timisoara este cu atit mai greu cu cit "ros-albastrii" au parte de un adversar mult mai accesibil si vin dupa o campanie excelenta, in care au marcat de sapte ori si n-au primit nici un gol, cistigind grupa C a Cupei UEFA fara infringere. Un pas gresit in aceasta seara ar putea insemna compromiterea din start a lui Olaroiu, in conditiile in care suporterii inca il regreta pe Oleg Protasov, tehnicianul care a continuat sirul performantei inceput de Zenga, dar a adus in plus fata de italian spectacolul.

Lipsa meciurilor oficiale

Fara probleme de efectiv, Cosmin Olaroiu pare sa pastreze formula de start magica, sudata de predecesorul sau, cel putin dupa primul unsprezece trimis in teren in partidele amicale din aceasta iarna. Printre pariurile noului antrenor se numara Cristea, atacantul care parca a reinvatat cum se marcheaza, si Cristocea, adus de la Farul. La capitolul dezavantaje majore sint trecute pauza mare si lipsa jocurilor oficiale, dupa cum a subliniat si presedintele LPF, Dumitru Dragomir, care a refuzat oferta de a merge in Olanda a patronului Gigi Becali: "Am vazut echipele noastre doar in meciuri amicale pe terenuri proaste, n-au jocuri in picioare si este un dezavantaj extraordinar de mare. Adversarii sint destul de puternici, iar fotbalul lor este mai puternic decit fotbalul nostru. Si Steaua, si Rapid au sanse, dar sa fim cu picioarele pe pamint".

Desi a facut parte dintre cei care au incercat sa-i impace pe Piturca si Radoi, presedintele LPF a tinut partea selectionerului in acest conflict: "Piturca n-a avut orgolii, ci niste principii dupa care se calauzeste un selectioner. Asa trebuie sa fie. Degeaba ai 11 superjucatori daca n-ai disciplina." Altfel, selectionerul il va urmari pe Radoi, Piturca urmind sa fie prezent in aceasta seara pe stadionul Abe Lenstra.

Olandezii, Hagi si Ceausescu

Cu o zi inaintea partidei, ziarul "Volkskrant" a scris in nota obisnuita a publicatiilor straine despre Steaua. "Rasismul si controversele sint asociate cu numele Stelei la fel de mult ca dictatorul Ceausescu si fotbalistul Hagi", se arata in "Volkskrant", amintindu-se despre perioada de dinainte de 1989: "In acei ani s-a vorbit mult despre Steaua pe plan international. Sub dictatura lui Ceausescu, echipa Armatei a beneficiat de multe privilegii, astfel incit acolo s-au adunat cei mai buni jucatori din toata tara".

Chiar daca pe site-ul UEFA Steaua este creditata cu 85% dintre sansele de calificare, iar casele de pariuri ii considera pe elevii lui Olaroiu favoriti in perspectiva calificarii pentru meciul de pe Abe Lenstra, cotele ii avantajeaza pe olandezi. Astfel, Heerenveen are 2,2 la victorie, iar Steaua doar 3,2 in timp ce egalul este cotat 3,2.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.