Atitudinea dictatoriala a lui Mircea Sandu, presedintele FRF, a umplut paharul rabdarii chiar si pentru cei care, pina de curind, i-au fost alaturi. Gica Popescu, unul dintre cei mai importanti componenti ai generatiei de aur si cel mai "greu" dintre fostii fotbalisti despre care se stia ca-l sustin pe Sandu, a afisat ieri o atitudine critica la adresa sefului de la "Casa Fotbalului". Alaturi de Ionut Lupescu, actualul impresar l-a criticat pe Mircea Sandu si a subliniat ca nu are nici un conflict cu fostii sai colegi de echipa.

"Eu si Ionut (n.r. - Lupescu) ne respectam si nu am fost niciodata in tabere adverse. S-a spus ca am fi rivali, dar nu-i adevarat. Sa stiti ca, de-a lungul timpului, am petrecut chiar si vacante impreuna", a "deschis" Gica Popescu. A urmat punerea la punct a lui Mircea Sandu. Fostul mare fotbalist s-a ferit de termeni duri, dar toate afirmatiile sale s-au indreptat impotriva locatarului de la "Casa Fotbalului".

"Platesc pentru afirmatiile altcuiva"

Principalele motive pentru care Popescu a abandonat neutralitatea sint insistenta cu care Sandu l-a bagat "la inaintare", folosindu-i numele pentru a cistiga capital, dar si atacurile lansate de presedintele FRF impotriva fostilor colegi de echipa ai "Baciului".

"Vreau sa pun lucrurile la punct o data pentru totdeauna, vizavi de declaratiile domnului presedinte, care m-a declarat mostenitorul sau la sefia FRF. Nu doresc sa fiu presedintele federatiei si nu voi candida in 2006! Sa fiu bine inteles!", a transat Popescu. Impresarul s-a aratat deranjat ca Sandu a continuat sa vehiculeze posibilitatea succesiunii sale la "tronul" FRF: "Va asigur ca sint un om corect, nu fac parte din nici o banda si din nici o conspiratie". Impresarul s-a ambalat, amintindu-si de alte declaratii ale lui Sandu: "Tot ceea ce am realizat a fost pe munca mea! Am incercat permanent sa ma tin departe de scandaluri. Am reusit pina acum, cind platesc pentru declaratiile altcuiva! Imaginea mea e sifonata fara sa fi avut vreo vina. L-am rugat pe Mircea Sandu sa nu mai faca referiri la mine. Cred ca a inteles. Mi-a promis ca nu se va mai repeta acest lucru!".

"Lupescu ar fi primul pe lista mea"

Lovitura de gratie a venit dupa alte citeva minute, cind Popescu a lasat sa se inteleaga care e adevarata lui parere despre Mircea Sandu si echipa sa: "Stateam in pat si ma gindeam, la un moment dat, ca, daca as fi vrut sa devin presedintele FRF, oamenii la care as fi apelat ar fi fost Lupescu, Dan Petrescu si altii ca ei. Oameni seriosi, corecti, pe care sa ma pot baza. Ionut ar fi fost primul pe lista! Nu ma intereseaza echipa domnului Mircea Sandu, pe mine ma intereseaza generatia mea, prietenii mei!". Insinuarile lui Mircea Sandu, care a amintit de greseala lui Prunea din "sferturile" Mondialului american, din meciul cu Suedia, l-au stirnit pe Popescu. "Nu era normal sa-l acuze pe Florin. Singurul in masura sa faca acuzatii era antrenorul Iordanescu, iar dinsul n-a facut acest lucru!". Impresarul a incheiat apoteotic: "De aceea au murit oameni in ‘89, ca sa fie libertate de opinie! Ionut trebuie respectat! E clar ca fotbalul romanesc nu e intr-un moment bun. Pina acum s-a trait doar din rezultatele echipei nationale. Cind nu s-au mai obtinut rezultate, s-au observat si problemele".

Partenerul lui Gica Popescu in fata ziaristilor, Ionut Lupescu, a profitat de neasteptatul sau aliat. Dupa ce a confirmat ca nu are nimic de impartit cu "Baciul", fostul international si-a focalizat atacurile asupra lui Mircea Sandu. "Totul a pornit de la sustinerea mea pentru Marcel Puscas. Presa a facut unele legaturi, asa cum era si normal... Ceea ce m-a surprins pe mine e ca Mircea Sandu a facut imediat o conferinta de presa. Dupa jocul cu Armenia nu s-a mai grabit atit de tare... Vorbesc doar in numele meu, nu sint pionul nimanui si nici nu sint impins la inaintare de Mircea Lucescu sau de altcineva", a spus "Neamtul".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.