Fosta campioana olimpica si-a platit datoria stabilita de instanta fata de antrenoarea Carmen Hodos, numai dupa ce executorul judecatoresc a venit sa-i scoata la licitatie televizorul cu plasma. Cu toate acestea, procesul continua la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Procesul intentat in 2001 fostei campioane olimpice la 5.000 m, Gabriela Szabo, de catre antrenoarea Carmen Hodos, care s-a simtit lezata de acuzele de "betiva si drogata", este departe de a se fi incheiat. Desi instanta daduse verdictul in acest dosar inca din toamna lui 2004, Szabo a platit cele 200 de milioane de lei cu o intirziere de un an. Si asta numai dupa ce s-a trecut la executarea silita. Speriata ca, printre altele, televizorul cu plasma ii va fi scos la licitatie, fosta atleta a anuntat ca va plati in 48 de ore.

,,A fost obligata de executorul judecatoresc sa-i dea banii pe care ii datora, conform hotaririi judecatoresti. Doar dupa ce a venit executorul sa-i ia lucrurile din casa, pentru a le scoate la licitatie, a catadicsit sa plateasca. Dar asta cu un an intirziere si cu capriciile de rigoare’’, a spus Carmen Hodos.

Proces la Strasbourg

Chiar daca Szabo si-a achitat datoriile financiare fata de Carmen Hodos, "razboiul" intre cele doua nu s-a incheiat aici. Nemultumita de modul in care a decurs procesul in Romania, antrenoarea Carmen Hodos isi cauta dreptatea la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg. "Este vorba despre abuz de putere. Nu se poate ca Szabo sa fie deasupra legii. Avocata mea, Paula Iacob, a facut apel la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, invocind ca acel recurs in anulare reprezinta un abuz de putere", a declarat antrenoarea.

Tanase Joita a intervenit

Carmen Hodos a dat-o in judecata pe Gabriela Szabo, dupa ce atleta a catalogat-o pe postul national de televiziune drept "betiva si drogata". Procesul a fost cistigat in prima faza de Carmen Hodos, dar Szabo a cerut "recurs in anulare". "Desi totul era batut in cuie, domnul procuror general la vremea respectiva, Tanase Joita, a considerat ca in cazul lui Szabo s-a facut o mare greseala, lucru sustinut ulterior si de Curtea Suprema.

Astfel, cazul a fost retrimis spre judecare la tribunal si s-a dat o noua sentinta, prin care Szabo scapa de cazier si se reducea si suma pe care o primisem initial ca despagubiri morale. Instanta a decis ca, desi am ramas fara serviciu din cauza acelor acuzatii, nu merit atitia bani", a declarat Carmen Hodos.

Amenda redusa

,,Initial, Szabo fusese condamnata sa achite daune morale in valoare de 300 de milioane, la care se adaugau 3.000 de euro, constind in cheltuieli de judecata. In urma recursului in anulare, suma a fost redusa la 200 de milioane de lei plus cheltuielile de judecata. Ea a platit suma decisa dupa recurs, plus 50 de milioane penalitati. In cazul in care ni se va da dreptate la Strasbourg, ea va trebui, pe linga suta de milioane scazuta la recurs, sa dea si diferenta la penalizari. In loc de un an, vor fi luati in calcul trei ani’’, a declarat managerul Silviu Hodos, sotul antrenoarei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.