Fotbalistii lui Cosmin Olaroiu sunt pregatiti pentru “dubla” din 16- imile Cupei UEFA cu formatia olandeza, partidele disputate in cantonamentul din Cipru aratand o echipa a Stelei matura, omogena si in continuare capabila sa furnizeze surprize in competitia europeana.

In Cipru, Steaua a avut parte de cinci meciuri amicale, mai multe decat celelalte echipe romanesti prezente in Insula Afroditei.

S-a obtinut o singura victorie, cea din partida cu Teplice, scor 3-1, dar jocul Stelei inca functioneaza si acest lucru da incredere in vederea meciului din Cupa Uefa cu olandezii de la Heerenveen, partida de pe data de 15 februarie fiind arbitrata de scotienii Stuart Dougal la centru si asistentii Stuart Macaulay si Francis Andrews. Olaroiu a abordat meciurile mai importante cu jucatorii de baza, conturandu-se urmatorul "11": Carlos - Ogararu, Goian, Ghionea, Nesu - Nicolita, Radoi, Paraschiv, Bostina - N. Dica si V. Iacob. ProSport a facut o analiza a modului in care au jucat fotbalistii stelisti in Cipru, dar si a manierei in care s-au comportat pe perioada indelungata a cantonamentului.

Titularii post cu post

Carlos Alberto Fernandes - i-a lasat o impresie placuta pana si lui Walter Zenga. Iese pe centrari, degajeaza perfect, are reflexe bune.

George Ogararu - ramane unul dintre fotbalistii constanti ai Stelei. A jucat bine si in Cipru. Este un tip mai retras si lasa impresia ca e o fire dificila. Crede ca impotriva sa se nasc in fiecare zi tot felul de conspiratii.

Dorin Goian - a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai Stelei in turneul din Cipru. Merita sa fie chemat la echipa nationala. Da siguranta apararii si are uneori aparitii surprinzatoare in atac.

Sorin Ghionea - chiar daca a avut unele ezitari in turneul din Cipru, Ghionea ramane un jucator de baza in defensiva Stelei. Urca deseori in careul advers. Cand da interviuri, foloseste adesea un limbaj de lemn, dar pana la urma nu pentru asta e platit de Steaua.

Mihaita Nesu - Face la fel de bine faza defensiva, cat si pe cea ofensiva si se intelege de minune pe partea stanga cu Bostina.

Banel Nicolita - Titular indiscutabil pe postul de mijlocas dreapta. Patrunde cu usurinta in careu, iar actiunile sale produc de regula panica printre aparatorii adversi depasiti de viteza celui poreclit "Jardel". E un baiat cu mult bun simt, fiind din acest punct de vedere peste multi coechipieri de la Steaua.

Mirel Radoi - Se spune despre el ca e seful vestiarului de la Steaua. in Cipru n-a parut insa deloc ingamfat, ba dimpotriva. Ramane acelasi fotbalist vivace si cu mult devotament in joc. A fost golgeterul echipei in Cipru, cu trei reusite. suteaza excelent spre poarta atunci cand te astepti mai putin.

Sorin Paraschiv - E sociabil, are bun simt. E un jucator constant si intercepteaza foarte multe baloane. ii lipseste insa pasa decisiva. in turneul din Cipru n-a mai avut aparitii in atac asa cum ne obisnuise in sezonul trecut, jocul sau fiind acum mult mai precaut.

Eugen Bostina - ii place foarte mult sa se afle in posesia balonului. Dribleaza bine in regim de viteza. Jocul sau a crescut de la meci la meci si nimeni nu-i poate lua locul pe banda stanga.

Nicolae Dica - Jucator de la care pornesc cele mai multe actiuni periculoase ale Stelei. Are clarviziune si intra foarte bine si la combinatii de unul la unul. in afara gazonului e arogant si are o mentalitate tipica pentru jucatorul roman. Curios daca va reusi sa se impuna vreodata intr-un campio-nat puternic din Occident.

Victoras Iacob - Unul dintre putinii fotbalisti sociabili de la Steaua. intelege faptul ca declaratiile pe care le da presei ajung la suporteri si nu sunt facute de dragul reporterului. Nu a reusit sa inscrie in Cipru, dar pentru el "vorbesc" golurile marcate mai ales in Cupa UEFA.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.