Comisia de Apel a Federatiei Roamane de Fotbal a anulat luni decizia Comisiei de Disciplina, care l-a amendat cu 1000 de euro pe presedintele clubului Dinamo, Ioan Becali, in urma unor declaratii considerate jignitoare facute de acesta la adresa omologului sau de la FC National, Constantin Iacov. La iesirea de la comisie, Ioan Becali s-a aratat multumit de verdict, dar a spus ca aceasta hotarare trebuia luat in prima instanta.

"Au urmarit o caseta, au audiat martori si m-au achitat. M-am enervat, pentru ca acest lucru trebuia facut in prima instanta, mai repede. Am avut impresia ca sentinta primei comisii trebuie sa o dea si Comisia de Apel, dar pana la urma au judecat si asta a fost. Aveam multe de facut, dar m-am deranjat si am venit, pentru ca eu sunt un om care respecta legea. M-am obisnuit sa vin si la astfel de fleacuri", a precizat boss-ul dinamovist.

Comisia de Apel a mai judecat si cazul jucatorilor Ionut Mazilu si Costin Lazar si al antrenorilor Cezar Zamfir si Gigi Multescu, toti de la Sportul Studentesc. Acestia fusesera suspendati cate doua etape de catre Comisia de Disciplina, dupa o altercatie cu arbitrul Robert Dumitru, la meciul amical dintre Sportul Studentesc si Tractorul Brasov. Ionut Mazilu l-a imbrancit atunci pe arbitru, iar Lazar si cei doi tehnicieni i-au adus injurii. Secundul, Cezar Zamfir, a fost achitat, iar pentru ceilalti trei suspendarea s-a redus la o etapa.

La comisie au fost prezenti cei doi fotbalisti impreuna cu presedintele clubului, Vasile Siman, si cu antrenorul secund, Cezar Zamfir. Nici unul dintre ei nu a dorit sa comenteze decizia forului condus de Constantin Son. Vicepresedintele comisiei, Iosif Urs, a afirmat ca cei patru au beneficiat de circumstante atenuante. "S-a tinut cont de faptul ca a fost un meci amical. Am ascultat toate partile, jucatorii si arbitrul, si am ajuns la concluzia ca aceste sanctiuni sunt in concordanta cu faptele, care s-au etrecut pe teren", a subliniat Urs.

Becali l-a amenintat pe Son

Ioan Becali a facut spectacol la Comisia de Apel. Potrivit agentiei Mediafax, el l-a facut "comunist" si l-a amenintat pe presedintele acestui for, Constantin Son, ca-i va publica un dosar, daca acesta nu va lua o decize favorabila lui in acest caz. Becali i-a spus lui Son sa-si dea demisia. "Crezi ca ma sperii dumneata, ca esti presedintele Son? Puscaria e facuta pentru toti, inclusiv pentru dumneavoastra, domnule presedinte. Da-ti demisia domne', ca m-ai condamnat inainte sa ma audiezi. Eu n-am venit de mila aici", i-a transmis presedintele dinamovist lui Son.

Seful Comisiei de apel a recunoscut incidentul, dar a negat ca ar fi fost amenintat ca i se va da publicitatii un dosar. "Nu domne, aia era o discutie asa... N-am ce sa comentez. Omul si-a cerut scuze dupa aia. Le-am acceptat, era cea mai eleganta atitudine. N-am inteles nici eu de ce era asa nervos. Nu stiu la ce s-a referit cu comunistii. Ca am trait si in epoca trecuta, asta este alta problema. N-am cum sa zic ca m-am nascut dupa 1990. Dar eu n-am nimic cu omul. E prima oara in viata mea cand am discutat cu dumnealui", a comentat Constantin Son aceasta situatie. In urma acestui scandal, Son s-a abtinut de la vot, mai noteaza Mediafax.

Vrea sa-l bata pe Hagi

Presedintele lui Dinamo, Ioan Becali, a comentat declaratia facuta de antrenorul Politehnicii Timisoara, Gheorghe Hagi, care a declarat sambata, la aniversarea a 41 de ani, ca doreste sa acumuleze 41 de puncte in retur cu echipa sa. Becali a afirmat ca isi doreste ca Dinamo sa obtina o performanta si mai mare. "Daca ia 41 de puncte, ia campionatul, dar eu sper ca noi sa facem 44 si sa fim la patru puncte in fata lor", a spus dinamovistul. El a precizat ca i-a urat lui Hagi "La multi ani", insa nu si o victorie in meciul direct intre cele doua formatii, din ultima etapa a campionatului. Becali a facut referire si la o eventuala revenire pe gazon a lui Hagi, cu ocazia acelei partide. "Ar fi un adevarat macel, in sensul bun al cuvantului. Presa ar avea ce transmite si scrie, iar stadionul ar fi plin. Sper ca atunci sa ne batem cu ei pentru locul intai", si-a imaginat fostul impresar momentul.

El a facut referire si la meciurile, pe care Steaua si Rapid le vor desfasura in "saisprezecimile" Cupei UEFA, spunand ca le va tine pumnii rivalelor din campionat.

Iacov e nemultumit

Presedintele lui FC National, Constantin Iacov, s-a aratat total nemultumit de hotararea luat de Comisia de Apel in cazul lui Ioan Becali. "Este o decizie, care starneste multe suspiciuni. In prima comisie, Doru Viorel Ursu, un reputat jurist, din punctul meu de vedere, a luat o hotarare corecta, argumentata pe baza unor acte. Comisia de Apel dovedeste rea-credinta prin verdictul dat astazi si prin faptul ca nici macar nu a trimis o convocare scrisa catre clubul FC National", a declarat Iacov, pentru TotalSport FM.

El a mai precizat ca aceasta decizie a fost una premeditata. "Trebuia aparat cineva si s-a dovedit ca acel cineva a fost aparat. Probe mai evidente decat declaratiile dansului din acea emisiune nu cred ca putea produce nimeni. Nici macar proba cu martor nu este mai importanta, decat propria declaratie", a conchis presedintele din Parcul cu Platani.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.