Pittsburg Steelers a cistigat pentru a cincea oara o finala a campionatului de fotbal american. In pauza Super Bowl-ului, au jucat cu Seattle Seahawks, a cintat Rolling Stones, trupa ale carei versuri au fost cenzurate la tv.

Condusa din teren de Ben Roethlisberger (23 ani), cel mai tinar "quarterback" care cistiga Super Bowl-ul, si de pe margine de Bill Cowher, cel mai vechi antrenor din NFL, aflat in al 14-lea sezon de activitate, Pittsburg Steelers s-a asezat in galeria legendara a fotbalului profesionist american, cistigind pentru a cincea oara trofeul suprem. Evenimentul este o premiera in istoria lui Steelers de dupa 1980, asa cum aceasta victorie este prima pentru antrenorul Cowher. O aparare puternica in prima repriza si o ofensiva teribila dupa reprezentatia trupei Rolling Stones, ce a marcat schimbarea terenurilor, a fost strategia cistigatoare a "otelarilor", care au invins cu 21-10 pe Seattle Seahawks.

Mick Jagger a fost taiat

Dreptul exclusiv de transmisie a intregului show i-a apartinut canalului de televiziune ABC, care si-a rezervat dreptul de a difuza concertul rock al lui Mick Jagger si al formatiei sale cu o intirziere de cinci secunde, pentru ca tehnicienii sa aiba timp sa puna bipurile peste eventualele versuri cu tenta sexuala explicita. De altfel, editorul a evitat difuzarea legendarului cintec "(I can’t get no) Satisfaction", vechi de 41 de ani, considerind ca vorbeste despre frustrare sexuala, iar din piesa "Start me up" a fost sters, pentru telespectatori, un cuvint care facea referire la o femeie ce mimeaza actul sexual cu un mort. Nici "Rough Justice" nu a scapat de cenzura, un sinonim ce desemna organul sexual masculin fiind, de asemenea, taiat.

O alta grija foarte mare a autoritatilor a fost reprezentata de masurile de securitate, 10.000 de oameni fiind responsabili cu acest segment in Detroit, gazda Super Bowl, care a fost invadata de 100.000 de turisti, multi dintre ei platind 2.000 de dolari pentru un loc mai bun in tribune.

Politia in actiune

FBI, serviciile secrete, politia statului Michigan si vama SUA au contribuit cu resurse si oameni, Paza de Coasta a patrulat in permanenta pe lacurile de linga Detroit care separa SUA de Canada, iar pe timpul disputarii partidei a fost interzis survolul in preajma stadionului Ford Field pe o raza de 50 km. Roboti detectori de bombe, aparate cu raze gamma sau raze X au fost accesorii obisnuite ale celor care au patrulat in jurul arenei, iar oamenii care si-au cumparat bilet la meci au avut privilegiul de a fi testati si cu unul dintre cele o suta de detectoare de metale.

In ceea ce priveste partida, cel mai bun jucator al ei a fost desemnat Hines Ward, de la Steelers, care a intrat in posesia unui Cadillac, modelul Escalade, fiind alegerea proprie. In istoria NFL trei echipe au cistigat Super Bowl de cite cinci ori, de acest privilegiu bucurindu-se, pe linga Pittsburg, doar Dallas Cowboys si San Francisco 49ers. Urmatoarea finala, a 41-a, se va disputa pe 4 februarie 2007, pe Pro Player Stadium, din Miami (Florida).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.