Conform Regulamentului FRF, mijlocasul banatenilor nu poate juca pentru noua sa echipa,deoarece el se afla la a doua legitimare intr-un singur sezon, dupa ce in tur a evoluat pentru Dinamo.

Transferul lui Plesan la Poli Timisoara este departe de a fi finalizat. Asta deoarece potrivit Regulamentului FRF, un fotbalist nu poate semna pentru doua echipe intr-un singur sezon decat in anumite conditii.

Conform Regulamentului pentru Statutul si Transferul Jucatorului al FRF, un fotbalist nu poate juca la doua echipe in acelasi sezon competitional decat in cazul in care isi rezilieaza contractul cu primul club pe cale amiabila sau daca exista un litigiu. Cum Plesan a semnat cu Dinamo in vara anului trecut, potrivit regulamentului romanesc, el nu ar mai fi avut voie sa semneze si cu Poli Timisoara decat daca a reziliat intelegerea cu Dinamo. Ca transferul sa fie posibil, atunci cei de la Dinamo ar fi trebuit sa-l dea afara pe jucator sau contractul dintre cele doua parti sa fie intrerupt de comun acord. Atunci s-ar pune intrebarea de ce timisorenii au mai platit 800.000 de euro in schimbul jucatorului, ca sa nu mai pomenim ca tot banatenii va trebui sa cedeze dinamovistilor 50% dintr-un eventual viitor transfer in strainatate.

Dinamovistii invoca insa un alt regulament, cel aprobat de Comitetul Executiv al FIFA, pe 5 iulie 2005, care i-ar permite lui Plesan sa joace meciuri oficiale pentru doua echipe intr-un an. Problema e ca normativele noastre nu au fost puse in concordanta cu cele internationale. Conducatorii cluburilor romanesti recurg la acestea din urma doar cand le convine si le ignora cand le sunt defavorabile.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.