Intrunita ieri, Adunarea Generala a Asociatiei Fotbal Club Rapid a hotarat schimbarea formei de asociere juridica, din asociatie non-profit in societate comerciala. Acesta a fost principalul punct pe ordinea de zi al unei sedinte, care a durat aproape trei ore si jumatate (de la 17.00 pana la 20.20). La capatul ei, presedintele clubului, Dinu Gheorghe, a fost cel mandatat sa stea de vorba cu presa. El a declarat ca, pana in data de 31 martie, se vor definitiva actele in acest sens, urmand ca din 1 iulie clubul sa fie preluat de noua societate.

La vanzare se vor scoate 30% din actiuni, care vor fi preluate de 8 actionari, restul de 70% urmand a fi detinute de AFC Rapid, societate non-profit condusa de George Copos. Asadar, vicepremierul va detine cele mai multe actiuni la viitoarea societate. El nu va putea fi insa presedintele consiliului de administratie, aceasta pozitie fiind incompatibila cu functia publica de senator si vicepremier, ocupata in prezent de Copos. Cele mai mari sanse de a conduce consiliul de administratie de la FC Rapid S.A. le are Jean Valvis, presedintele concernului "La Dorna".

Presedintele Dinu Gheorghe a tinut sa precizeze ca noua societate va prelua si datoriile pe care AFC Rapid le are catre stat. De asemenea, el a mai spus ca aceasta noua structura nu va mai avea datorii la stat, iar echipa de fotbal va beneficia de cele mai bune conditii si de un sprijin financiar solid. Conducatorul giulestean a afirmat ca Mircea Lucescu nu va avea actiuni la club, asa cum s-a vehiculat in ultima perioada. Dinu Gheorghe a mai zis ca nici el nu este interesat sa investeasca in noua societate.

Lucescu si-a prezentat raportul

Antrenorul Razvan Lucescu si-a facut si el aparitia la hotelul Crown Plaza, acolo unde s-a tinut sedinta Adunarii Generale, la o ora si un sfert dupa inceperea acesteia. El a stat la intrunire o ora si jumatate, in acest timp prezentandu-si si raportul de activitate. Presedintele Dinu Gheorghe a declarat la finalul sedintei ca atat George Copos, cat si sponsorii echipei sunt multumiti de activitatea tehnicianului.

Pleaca in Elvetia

Rapid va pleca astazi la pranz in Elvetia, pentru al doilea stagiu de pregatire al acestei pauze competitionale. Echipa va ramane in tara cantoanelor pana in apropierea meciului cu Hertha Berlin, din "saisprezecimile" Cupei UEFA, de pe 15 februarie. Ei vor pleca din Elvetia direct in Germania, unde va avea loc partida. In acest turneu rapidistii vor juca trei meciuri amicale: cu FC Basel, pe 5 februarie, cu FC Yverdon, pe 8 februarie si cu FC Baulmes, pe 11 februarie.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.