Selectionerul a gasit un cumparator pentru actiunile detinute la SC FC Steaua SA, din cauza carora era acuzat de conflict de interese. Surse din anturajul clubului din Ghencea sustin ca in spatele tranzactiei s-ar a¾a tot Gigi Becali.

Victor Piturca isi termina socotelile cu Steaua. Pe linga impacarea cu Mirel Radoi, care a aparut la orizont, selectionerul a iesit si din conflictul de interese dupa ce si-a vindut actiunile detinute la SC FC Steaua SA. Astfel, ajuns in postul de antrenor al primei reprezentative, Victor Piturca a fost acuzat ca ar putea face selectia la Nationala in functie de interesele proprii, reprezentate de cele 4% din actiuni detinute la fosta echipa. In acest moment insa, la Registrul Comertului, Piturca nu mai figureaza printre actionari, locul lui fiind luat de Badescu Tomaida, de 27 de ani.

Gigi n-are nici o actiune

Desi exista destule semne de intrebare conform carora Gigi Becali, de fapt o ruda sau un prieten, ar fi cumparat actiunile, finantatorul din Ghencea ne-a declarat ca nu are nici o legatura cu aceasta tranzactie: "Nu stiu cui a vindut Victor Piturca actiunile. Nu este treaba mea. Eu nu am nici o legatura, nu le-am cumparat eu. Eu le-am vindut si pe ale mele. Oricum, este bine ca acum s-a terminat si cu acel conflict de interese, cind era acuzat Piturca de faptul ca face selectia pe baza celor patru procente". In acest moment, Gigi Becali nu mai detine, in acte, nici o actiune la clubul Steaua, el vinzindu-le rudelor in momentul in care a intrat intr-o disputa cu Sebastian Bodu, presedintele ANAF, legata de datoriile catre stat ale fostei societati din Ghencea.

Istoria celor 4%

Victor Piturca a primit acele actiuni la Steaua in contul unor bani pe care ii avea de incasat de pe postul de antrenor la formatia din Ghencea. Fostul atacant a declarat, de mai multe ori, ca doreste sa-si primeasca suma respectiva, fiind interesat de bani, si nu de actiuni, care sint doar un garant. Situatia s-a complicat in momentul in care Piturca a fost numit selectioner al Romaniei, antrenorul recunoscind ca are probleme din cauza acestor procente si ca inclusiv Mircea Sandu i-ar fi cerut sa le vinda, pentru a nu lasa loc de interpretari.

Cum Gigi Becali nu s-a aratat interesat de achizitionarea actiunilor si nu a aparut nici un alt cumparator, Piturca a ramas mult timp cu 4% din Steaua, aparind la un moment dat posibilitatea sa le cedeze pentru a nu-i mai aparea numele in actele oficiale. Restul actiunilor sint detinute de Vasile Geambazi (37%), Constantin Geambazi (30%), Catalin Ciubota (26%) si Marius Ianuli (3%).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.