Managerul general al ros-albastrilor, Mihai Stoica, a declarat ca portarul Carlos Alberto Fernandes este cel mai valoros fotbalist strain care a calcat pragul primei divizii din Romania. Steaua a efectuat in aceasta iarna trei transferuri, juniorul Ochirosii, ex-constanteanul Vasilica Cristocea si portughezul Carlos Alberto Fernandes

Acestia au fost prezentati ieri dupa-amiaza in cadrul unei conferinte de presa organizate la hotelul Palm Beach din Larnaca. La intalnire, managerul general Mihai Stoica a afirmat ca portughezul este cel mai valoros jucator strain care va evolua in Divizia A. "E un fotbalist pe care ni l-am dorit enorm. Se afla in capul unei liste alaturi de un brazilian si de un italian. Carlos Fernandes era insa singurul dintre cei trei care ar fi avut voie sa apere in Cupa UEFA, lucru care ne interesa cel mai mult. Acesta e primul fotbalist de nivel inalt care vine in Romania si sunt mandru ca Steaua a devenit o tinta pentru jucatori care tind sa evolueze in nationalele unor tari care s-au calificat la turnee finale, nu precum Romania", a declarat Stoica.

"Sunt in lotul largit al primei selectionate si ma gandesc sa fiu cel de-al treilea portar al Portugaliei la turneul final", a mai afirmat Fernandes. Meme a completat spunand ca lusitanul este titular al selectionatei divizionare, unde evolueaza alaturi de Quaresma si Hugo Almeyda.

In timpul conferintei, un jurnalist roman l-a intrebat pe portughez cum se pronunta corect numele sau, daca "s"-ul de la Fernandes se citeste "s" sau "z". "Numele meu corect e Carls Fernens", a sunat raspunsul in limba portugheza.

Fernandes nu a comentat incidentele petrecute la meciul cu Steaua Rosie, spunand doar: "Jucatorii au tratat amicalul precum un meci oficial". Tot el a dezvaluit ca idolul sau din copilarie a fost portarul belgian Michel Proudhomme, international care a evoluat in campionatul portughez la Benfica. "Dintre portarii actuali imi place de conationalul Vitor Baia. Dar am auzit si de Duckadam, cel care a aparat patru penalty-uri in finala din ‘86", a declarat portarul lusitan.

"Sper ca Fernandes sa ne dea siguranta de care aveam nevoie, pentru ca eram in dificultate in ceea ce priveste postul de portar."
Cosmin Olaroiu, antrenor Steaua

"E o onoare ca am ajuns la formatia din Ghencea, echipa cu care vreau sa castig titlul si sa joc cat mai bine."
Razvan Ochirosii, mijlocas Steaua

"Sa ajung la Steaua era un vis de mic copil. stiu ca aici trebuie multa munca si multa cumintenie. Nu vreau sa ratez o asemenea sansa."
Vasilica Cristocea, mijlocas Steaua

"Pentru mine Steaua e un pas inainte. Sunt ambitios si de-abia astept sa cunosc fotbalul din Divizia A."
Carlos Alberto Fernandes, portar Steaua


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.