George Ogararu spune ca mai multi jucatori din Ghencea intampina probleme de a ajunge la nationala. Soare, peste 20 de grade Celsius. Cocktailuri, portocali, ochelari de soare. Un peisaj total diferit fata de ce este in prezent in Romania.

Si totusi frustarea exista chiar si intr-un asemenea cadru, mai mult decat placut. Ea bantuie printre stelistii aflati in cantonamentul din Cipru. Iar originile ei pornesc de la faptul ca stelistii nu prea sunt deranjati cu telegrame de selectionerul Piturca. Au si dreptate. Sunt campioni en-titre si s-au calificat in primavara europeana. Practica un fotbal placut, dar cu toate acestea rar iti este dat sa vezi vreun stelist pe la lot. Iacob e golgeterul ros-albastrilor in Cupa UEFA, Dica este in mare forma, Ogararu e unul dintre cei mai buni fundasi dreapta din tara. Radoi? Nu mai are nevoie nici un comentariu. Steaua are ce oferi nationalei, dar cu toate acestea la lot ajunge rar unul dintre ei. Acum doua zile, Radoi spunea ca nu se da batut si va face primul pas spre impacarea cu selectionerul.

"Se vorbeste despre neconvocarea capitanului nostru, dar nu numai el are probleme sa ajunga la nationala. Nu vreau sa se interpreteze, dar exista mai multi jucatori aici la Steaua care au aceeasi dificultate. Eu, unul, vreau sa joc la prima reprezentativa. Cu siguranta ca trebuie sa evoluez si mai bine ca sa pot fi convocat", a declarat ieri, din Cipru, George Ogararu. Mesajele stelistilor catre selectioner s-au inmultit in ultima vreme. Vorbesc tot mai deschis despre cat de greu e sa ajungi la nationala daca ai personalitate, daca esti legitimat la Steaua sau daca pur si simplu nu-i intelegi orgoliul lui Piti. Se anunta caldura mare aici in Cipru, chiar inainte de primele convocari din acest an la nationala.

"Vrem adversari cat se poate de accesibili"

Chiar daca nu prea sunt bagati in seama de selectioner, stelistii se gandesc la tragerea la sorti care va avea loc astazi. "Ne dorim adversari accesibili, desi in fotbalul de azi cu greu mai poti da peste o echipa slaba. A devenit deja un complex pentru noi ca nu ne-am mai calificat la nici un turneu final", ne-a spus Ogararu. Coechipierul sau, Sorin Paraschiv, stie insa exact ce adversari nu doreste. "Sper din tot sufletul sa nu mai picam cu Cehia si Olanda".

A ales sa joace la 4.300 de kilometri de casa!

Hamutovski a ales formatia siberiana Tom Tomsk, in dauna participarii cu Steaua in fazele superioare ale Cupei UEFA. Desi spunea ca ar vrea sa plece din Romania pentru ca este departe de casa, bielorusul a ajuns acum sa evolueze la 4.300 de kilometri de familie. Cum Bucurestiul se afla la 1.100 de kilometri de Minsk, rezulta ca Hamu s-a mutat la Tomsk doar pentru un salariu de trei ori mai mare decat cel din Ghencea, vorbindu-se de 250.000 de euro pe sezon. Echipa din Tomsk a terminat campionatul pe locul 10 anul trecut in Rusia, dar se spune ca gruparea e sub protectia presedintelui Vladimir Putin.

Sedinte dificile

Cosmin Olaroiu a adus cu el la Steaua sedinte de pregatire cu adevarat dificile. Ieri-dimineata, ros-albastrii au zabovit aproape doua ore pe terenul de pregatire de la Alpha Center. Antrenamentul a fost unul complex, in care exercitiile de tactica au fost imbinate cu cele fizice, jucatorii iesind istoviti de pe teren. Steaua beneficiaza de aportul a doi preparatori fizici, Fernando Hippoliti si Marian Lupu, care isi fac meseria fara menajamente. "Antrenamentele sunt intr-adevar tari, dar stim ca fara acest efort nu am putea reveni la forma pe care am avut-o anul trecut si, daca vreti, sunt un rau necesar", a declarat Sorin Paraschiv.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.