Mircea Sandu a declarat ca prefera sa intilneasca Anglia in preliminariile pentru Euro 2008 pentru ca forul de la Casa Fotbalului ar avea de cistigat pe plan financiar

Aflat pe picior de plecare spre Montreux, unde va avea loc, vineri, tragerea la sorti a preliminariilor Campionatului European din 2008, Mircea Sandu a trasat linia pe care si-ar dori sa mearga nationala antrenata de Victor Piturca. "Ar fi interesant sa jucam cu Anglia pentru ca am avea sansa sa cistigam si sportiv, si financiar", a declarat presedintele FRF, care a oferit insa si varianta mai putin fericita: "Dar se poate si sa intilnim Grecia, care nu are o cota financiara foarte buna, si sa ne bata".

Redevenind realist, Mircea Sandu a indicat adversarii care sint, teoretic, cei mai accesibili din prima urna valorica: "Bineinteles ca ne gindim sa picam cu niste adversari mai putin redutabili. Intre Olanda, Franta, Anglia, Portugalia si Grecia le-as prefera pe ultimele doua".

Nationala ajunge si la Timisoara

Pe de alta parte, Mircea Sandu pare sa fi trecut peste diferendul cu suporterii timisoreni, declarind ca prima reprezentativa ar putea disputa o partida din campania de calificare in orasul de pe Bega. Presedintele de la Casa Fotbalului a precizat ca doreste sa dispute pe stadionul din Complexul Lia Manoliu doar meciurile cele mai importante, cu nationalele din prima si a treia urna valorica, in timp ce restul ar urma sa se dispute in alte orase mari, cum ar fi Timisoara, Constanta sau Craiova. Potrivit unor zvonuri, Nasul ar fi trecut pe lista neagra orasul de pe Bega dupa ce a fost fluierat copios pe stadionul Dan Paltinisanu, la evenimentul organizat de Gica Popescu, Seara Campionilor 2: Romania ’94 - Brazilia ’94.

Insa afirmatiile lui Mircea Sandu potrivit carora nationala ar putea juca pe mai multe arene vin la doar doua zile de la avertizarile, lansate tot de el, conform carora nu avem nici macar un stadion la nivelul cerut de UEFA: "Daca autoritatile publice locale nu se implica sa faca investitii, pentru ca legea le permite, atunci este posibil sa nu mai avem reprezentanti in cupele europene. Si, daca nu avem un stadion, si echipa nationala poate fi oprita de la competitiile preliminare si oficiale ale Europei".

Disputele lui Piturca

Mircea Sandu a comentat si disputa dintre Victor Piturca si Mirel Radoi, pe care a incercat, fara succes, sa-i impace. "Eu spun ca Radoi greseste ca nu isi schimba atitudinea. Piturca nu are nevoie de scuze publice, pentru ca nu a fost jignit in public", a afirmat presedintele FRF, lasind sa se inteleaga ca amindoi gresesc, dar nu vor sa faca pasi spre reconciliere. Disputa dintre cei doi dateaza de opt luni. Dupa ce selectionerul a declarat ca nu-l va mai chema pe capitanul Stelei la lot pina cind acesta nu-si va cere scuze public pentru afirmatiile facute pe marginea plecarii sale din cantonament, Radoi a precizat intii ca se retrage din nationala, revenind apoi si spunind doar ca nu-si va cere scuze.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.