Anul trecut, la finele CM de handbal feminin, romancele Luminita Hutupan-Dinu si Valentina Elisei-Ardean au fost incluse in echipa lumii, Romania fiind singura tara cu doua nominalizari. Recent, Federatia Internationala de Handbal le-a nominalizat pe cele doua sportive si pentru atribuirea titlului de cea mai buna handbalista a anului 2005.

Stirea de mai sus vine in contextul in care marile echipe de handbal feminin ale Europei sunt angrenate in cea mai importanta competitie a continentului, Champions League, competitie in care sunt prezente si numeroase handbaliste din Romania, componente de baza in cateva din echipele cu pretentii la castigarea mult ravnitului trofeu.

Altfel spus, dupa o excelenta evolutie a tricolorelor la CM din Rusia, unde Romania s-a clasat pe un meritat loc doi, fetele noastre continua sa-si etaleze valoarea si sa atraga atentia specialistilor handbalului mondial care le-au propus pentru titlul de cea mai buna handbalista a anului 2005.

Pe aceeasi lista au mai fost nominalizate, alaturi de Luminita Hutupan-Dinu, care apara poarta echipei Krim Electa Ljubljana (Slovenia), si Valentina Elisei Ardeanu, extrema stanga a echipei Knjaz Milos (Serbia-Muntenegru), alte patru sportive: olandeza Pearl van der Wissel (GOG Gudune), germanca Grit Jurack( HK Viborg), rusoaica Ludmila Bodnieva (Krim Electa Ljubljana) si sud-coreeanca Sun-Hee Woo (Samechok City Hall). La masculin sunt nominalizati Sterbik Arpad (Serbia-Muntenegru), Mirza Dzomba si Ivano Balici (ambii din Croatia), Wissen Hmam (Tunisia), Eduard Kokcearov (Rusia), Mateo Garralda (Spania) si David Janicek (Cehia). Revenind la handbalistele noastre, sa notam ca nu mai putin de patru componente ale nationalei si-au exprimat dorinta de-a se intoarce la echipele de club din Romania.

Principala lor tinta pare sa fie Oltchim Rm. Valcea, pentru care Ionela Galca a si semnat si pentru care si-au dat acordul verbal Steluta Luca, Narcisa Lecusanu si Luminta Hutupan-Dinu. Este asteptata tot la Oltchim si Valentina Elisei-Ardean, dar pentru cea mai buna extrema stanga a lumii luptau, pana mai ieri, si actualul lider al campionatului, Rulmentul Brasov. Handbalista s-a decis greu, a ales Oltchimul, pentru ca acolo, la Valcea, "se pare ca vor veni colegele mele de la nationala".

Se prefigureaza, deci, nasterea unei super-echipe de club, la Rm. Valcea, unde se-aude ca va veni ca antrenor, din vara, chiar Gheorghe Tadici, selectionerul nationalei. Nu putem decat sa speram ca acea echipa ar putea juca la anul, pe vremea asta, in grupele Champions League, competitie la care viseaza cu indreptatite sperante alte doua mari echipe ale Romaniei, Rulmentul Brasov, actualul lider al campionatului, si Silcotub Zalau, grupare condusa de ambitiosul si tanecele antrenor Gheorghe Tadici.

Profitam de aceasta conjunctura pentru a nota ca nationala de handbal feminin a Romaniei va intra cat de curand in programul olimpic Pol Romania, gratie caruia, in vederea pregatirilor pentru CE-2006 si pentru JO din 2008, handbalistele vor beneficia de o indemnizatie individuala confidentiala.

In fine, pentru ca atribuirea titlului de cea mai buna handbalista a anului 2005 va fi decisa si de voturile pe care iubitorii handbalului de pretutindeni le pot face pe site-ul oficial al IHF, iata site-ul prin care le puteti vota pe romancele noastre: www.ihf.info.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.