In editia de sambata, 21 ianuarie, a publicatiei "L’Equipe Magazin", Jean-Jacques Eydelie, fost component al formatiei Olympique Marseille, a aruncat pe piata stirilor o declaratie soc: "Inainte de finala de la M?nchen (disputata in 1993, contra lui AC Milan si castigata de francezi cu scorul de 1-0, n. n.), ni s-a cerut sa ne aliniem pentru a ni se face injectii. In timpul meciului m-am simtit mai altfel decat de obicei".

Dezvaluirea lui Eydelie l-a bulversat pe Adrian Galliani, actualul vicepresedinte al lui AC Milan: "Sunt socat si consider ca afirmatiile lui Eydelie sunt deranjante. Daca se va adeveri ca declaratiile sunt fondate, ar trebui ca rezultatul acelui meci sa fie anulat".

Intr-un alt pasaj al declaratiei sale, Eydelie precizeaza: "Pentru oficialii de la Ol. Marseille, sa triseze devenise o a doua natura. De-a lungul anilor, aproape toti jucatorii care au ajuns la Ol. Marseille au participat la meciuri aranjate".

Reputatul antrenor Arsene Wanger, actualmente la Arsenal Londra, pe atunci la AS Monaco, confirma in buna parte declaratiile lui Eydelie: "Sunt lucruri pe care multi oameni le stiau. Este vorba de cea mai nefasta perioada a fotbalului francez.

Raul provenea din interior, de la influenta si metodele lui Bernard Tapie (fostul presedinte al lui Marseille, n. n.)".

Dezvaluirile sunt deosebit de grave si UEFA si-a exprimat preocuparea in ce priveste aceste declaratii care insinueaza ca fotbalistii francezi s-ar fi dopat inaintea finalei de la M?nchen. Oficialii forului european au declarat ca vor studia cu cea mai mare atentie acest dosar, desi a trecut de-atunci mult timp.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.