In editia de sambata, 21 ianuarie, a publicatiei "L’Equipe Magazin", Jean-Jacques Eydelie, fost component al formatiei Olympique Marseille, a aruncat pe piata stirilor o declaratie soc: "Inainte de finala de la M?nchen (disputata in 1993, contra lui AC Milan si castigata de francezi cu scorul de 1-0, n. n.), ni s-a cerut sa ne aliniem pentru a ni se face injectii. In timpul meciului m-am simtit mai altfel decat de obicei".

Dezvaluirea lui Eydelie l-a bulversat pe Adrian Galliani, actualul vicepresedinte al lui AC Milan: "Sunt socat si consider ca afirmatiile lui Eydelie sunt deranjante. Daca se va adeveri ca declaratiile sunt fondate, ar trebui ca rezultatul acelui meci sa fie anulat".

Intr-un alt pasaj al declaratiei sale, Eydelie precizeaza: "Pentru oficialii de la Ol. Marseille, sa triseze devenise o a doua natura. De-a lungul anilor, aproape toti jucatorii care au ajuns la Ol. Marseille au participat la meciuri aranjate".

Citeste si:

Reputatul antrenor Arsene Wanger, actualmente la Arsenal Londra, pe atunci la AS Monaco, confirma in buna parte declaratiile lui Eydelie: "Sunt lucruri pe care multi oameni le stiau. Este vorba de cea mai nefasta perioada a fotbalului francez.

Raul provenea din interior, de la influenta si metodele lui Bernard Tapie (fostul presedinte al lui Marseille, n. n.)".

Dezvaluirile sunt deosebit de grave si UEFA si-a exprimat preocuparea in ce priveste aceste declaratii care insinueaza ca fotbalistii francezi s-ar fi dopat inaintea finalei de la M?nchen. Oficialii forului european au declarat ca vor studia cu cea mai mare atentie acest dosar, desi a trecut de-atunci mult timp.