Antrenorul sarbilor de la Zvezda a plecat din Ghencea fascinat de clubul “militar"

Antrenorul Walter Zenga (foto) da impresia ca este un adevarat ultras. Italianul nu crede insa ca ar putea reveni prea curand in Romania.

Ti-e dor de Romania?
Mi-e dor de Steaua, de Ghencea, de fanii Stelei. Asta este normal, dar si viata noastra de antrenori si de fotbalisti implica schimbarea locurilor uneori. Acum sunt la Steaua Rosie si ma simt bine.

Te descurci cu comunicarea?
Da, este bine. In Romania imi este mai usor pentru ca inteleg limba. Aici este putin mai complicata comunicarea, dar ne descurcam.

Vei invata si sarbeste?
Stiu zece cuvinte uzuale. Limba sarba este putin mai grea decat romana si nu am prea mult timp.

Ce amicale vei juca aici?
Am jucat cu Litex si am pierdut, vom juca si cu Omonia Nicosia, Paralimni, cu o echipa din Cehia, iar apoi cu Steaua. Pe 2 februarie, ne intoarcem aici si jucam cu Legia Varsovia, apoi cu Wisla Cracovia.

Vei juca din nou impotriva lui Andone, de data asta un amical...
Da, imi va face mare placere.

Va fi aceeasi rivalitate ca la Steaua - Dinamo?
Nu, acum este un meci amical, unde incercam altceva.

Te-a mirat plecarea lui?
Da, am fost foarte surprins. Dar am fost mai surprins sa aflu ca primele patru echipe din Romania au schimbat antrenorii.

Ce zici de numirea lui Hagi la Poli Timisoara?
A fost o surpriza, dar uite ca in viata totul e intamplare. Cred ca Timisoara se poate lupta la titlu cu Steaua, cu Dinamo sau cu Rapid.

Merita Radoi mai mult de 6 milioane de euro?
Nu se pune asa problema. Eu cu Gigi (n.r. - Becali) am vorbit mult, iar din punctul meu de vedere 10 milioane de dolari nu va plati niciodata cineva. Acum, cinci-sase milioane sunt multi bani in Europa.

Cine va lua titlul in Romania?
(rade) E usor, Steaua! Asa cred. E normal, eu iubesc cu sufletul, pentru mine Steaua ramane cea mai tare echipa din Romania.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.