Comitetul Executiv al FRF va vota astazi comprimarea returului, pentru a se pregati nationala necalificata la Cupa Mondiala din Germania. Cel mai probabil, campionatul se va incheia pe 20 mai

Victor Piturca refuza, in urma cu citiva ani, sa puna la dispozitia FRF jucatorii stelisti pentru o actiune in Cipru. Acum, trecut de partea lui Mircea Sandu, selectionerul declanseaza un scandal de amploare, prin solicitarea de a se comasa Divizia A, sub motivatia de a avea mai mult timp la dispozitie pentru pregatirea nationalei. El a omis sa ia in calcul faptul ca echipele de club sint calificate in primavara europeana, in timp ce reprezentativa tricolora va privi Campionatul Mondial din Germania la televizor.

Propunerea se va supune la vot astazi, in cadrul Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, fiind prevazuta la punctul 4 pe Ordinea de zi.

Amical cu Arabia Saudita

Piturca si-ar fi dorit ca returul sa se incheie pe 14 mai, asa cum se intimpla in campionatele cu nationale calificate la CM, ceea ce nu este chiar pe placul gruparilor din Divizia A. In urma unei discutii intre directorul general al FRF, Ionut Lupescu, si secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, cel mai probabil, varianta agreata va fi ca returul sa se incheie pe 20 mai, iar finala Cupei Romaniei patru zile mai tirziu.

In acest caz, vor exista trei etape intermediare, in loc de una singura. Astfel, nationala va beneficia de perioada 20 mai-1 iunie, inclusa in calendarul FIFA pentru amicalele de pregatire a Cupei Mondiale. Federalii mizeaza pe faptul ca "tricolorii" se vor putea confrunta cu echipe puternice, calificate la Turneul final din Germania, aflate in cautare de adversari. Unul dintre cele trei amicale preconizate s-ar putea disputa in compania Arabiei Saudite, selectionata cu care FRF are un acord de principiu.

Rapid si Steaua nu sint de acord

Fara doar si poate, echipa care va avea cel mai mult de suferit de pe urma unei eventuale comprimari a campionatului ar fi Rapid. Giulestenii sint angrenati in trei competitii - campionat, Cupa Romaniei si Cupa UEFA -, iar alte doua meciuri disputate la mijlocul saptaminii i-ar solicita mult mai mult pe jucatorii lui Razvan Lucescu.

Tocmai de aceea, in Giulesti, o astfel de posibilitate este privita cu ostilitate. "Parerea mea nu conteaza. Sint 16 echipe in Divizia A. Eu nu stiu nimic. Mi se parea normal ca inainte sa se voteze sa fim anuntati. Dar daca asa se comporta Padureanu si Argaseala (n.r. - reprezentantii Diviziei A in Comitetul Executiv), sa fie sanatosi. Nu eu i-am ales", ne-a precizat presedintele executiv al Rapidului, Dinu Gheorghe.

A doua echipa europeana, Steaua, va avea si ea, la rindu-i, de suferit de pe urma modificarii. "Am discutat deja despre aceasta propunere in Comitetul Executiv al Ligii si am convenit ca este mai bine sa se respecte programul stabilit initial. Ramine de vazut ce se va intimpla in sedinta de la FRF, cind se va face o analiza avind calendarul in fata", a precizat directorul executiv, Valeriu Argaseala.

Pe ordinea de zi a Comitetului Executiv mai figureaza aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea activitatii arbitrilor, aprobarea normelor de modificare a Regulamentului privind Statutul si transferul jucatorilor si aprobarea actiunilor internationale ale loturilor nationale ale Romaniei. Totodata, presedintele Directiei Licente a FRF, Viorel Duru, va trage un semnal de alarma cu privire la situatia infrastructurii din fotbalul romanesc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.