Desi a fost sustinut permanent de antrenorul Gheorghe Hagi, Ovidiu Petre pare sa aiba zilele numarate la Galatasaray. Fostul bancar a reusit sa exaspereze pe toata lumea dupa ce, in meciul de luni seara, din cadrul Cupei Antalyei, neatent, a gresit decisiv, facandu-le cadou un gol adversarilor.

Cotidianul "Aksam" il sfatuieste pe tehnicianul echipei Galatasaray, Gheorghe Hagi, sa renunte la mijlocasul Ovidiu Petre, dupa meciul pierdut, cu scorul de 5-6, la penaltiuri, in fata formatiei Spartak Moscova, in cadrul turneului Efes Cup. "Renunta la Petre, Hagi!", este titlul unui editorial semnat de Turgay Seren, in care se mentioneaza ca fotbalistul roman ar trebui sa se orienteze spre alta echipa. "Petre a venit la Galatasaray impreuna cu Bratu, pentru acesti jucatori platindu-se cinci milioane de dolari. Stim cu totii cine i-a adus: Popescu. Bratu a plecat si a ramas Petre. Ieri seara, Petre i-a dat unui jucator al echipei adverse o pasa minunata de gol si acesta a inscris! Hagi, acest Petre nu va face treaba la Galatasaray! Renunta cat mai repede la el, ca sa-si caute norocul in alta parte!", scrie Seren. "Petre a vrut sa-i paseze inapoi portarului sau, pentru ca nu s-a gandit inainte de a ajunge mingea la el. Nu a vazut ca in apropiere se afla un adversar. Aceasta este o greseala. Daca faci astfel de greseli in meciuri importante, esti vinovat", se mentioneaza in "Hurriyet" care comenteaza, astfel, faza in urma careia Spartak Moscova a inscris prin Cavenaghi, in minutul 40.

Nici jurnalul "Sabah" nu l-a iertat pe mijlocasul roman, ziarul turc scriind ca pana si Cavenaghi a fost surprins de pasa lui Petre. "Argentinianul nu a refuzat acest cadou de Craciun venit cu intarziere: 0-1", se precizeaza in "Sabah", in timp ce cotidianul "Turkiye" noteaza ca fotbalistul roman a fost huiduit de spectatori pe toata durata meciului.

Cotidianul "Aksam" i-a acordat lui Petre nota 3 si lui Soava nota 6.

Galata a pierdut calificarea in finala

Luni seara, Galatasaray a ratat calificarea in finala turneului Efes Cup din Antalya, dupa ce a fost invinsa cu scorul de 6-5, in urma loviturilor de departajare, de echipa Spartak Moscova, in grupa B a competitiei.

La finalul celor 90 de minute de joc, scorul era 1-1, drept pentru care s-a apelat la lovituri de departajare. Golul echipei din Istanbul a fost marcat de Necati Ates, in minutul 85, in timp ce pentru Spartak Moscova, dupa cum am mai spus, a inscris Cavenaghi, in minutul 40. Loviturile de departajare au fost transformate, pentru Galatasaray, de Volkan, Necati, Cihan si Cafercan, in timp ce Arif Erdem a ratat. Pentru Spartak Moscova au marcat Soava, Pavlucenko, Kovalciuk, Aleinichev si Vidici, rusii calificandu-se astfel in finala. Trebuie spus ca formatia Galatasaray a evoluat in inferioritate numerica din minutul 74, cand Sabri Sarioglu a fost eliminat.

Jucatorii romani Ovidiu Petre (Galatasaray) si Florin Soava (Spartak Moscova) au evoluat pe toata durata partidei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.