Nationala va avea sanse extrem de mici sa mai prinda calificari la turneele finale. Forul mondial a decis sa tina cont, in stabilirea urnelor valorice, doar de rezultatele din ultimii patru ani ai nationalelor, in care "tricolorii" n-au obtinut nici o performanta.

Romania va pierde locuri importante in clasamentul FIFA pe tari, pe baza caruia se decid urnele valorice la tragerile la sorti pentru preliminarii, dupa ce forul mondial a decis ieri sa ia in considerare rezultatele nationalelor doar din ultimii patru ani, nu opt, cum s-a procedat pina in prezent. "Noul sistem va intra in vigoare dupa Cupa Mondiala 2006", a anuntat forul mondial. Masura va dezavantaja pregant tara noastra, aflata in prezent pe locul 27 in lume, intrucit in perioada care urmeaza a fi contabilizata nu a reusit sa se califice la vreun turneu final al Cupei Mondiale.

Faptul ca mentinerea in a doua grupa valorica pentru tragerea la sorti a preliminariilor Campionatului European din 2008 ar putea ramine ultima "performanta" a nationalei nu era ieri cunoscut de reprezentantii Federatiei Romane de Fotbal. "Nu pot sa spun nimic despre acest lucru. Nu am primit nici o circulara de la FIFA. Daca ar fi informat oficial federatia, eu eram primul care ar fi aflat", ne-a comunicat ieri directorul pe relatii internationale al FRF, Florin Prunea, care, pe de alta parte, a atras atentia si asupra pericolului unei noi ratari a calificarii la Campionatul European de peste doi ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.