Comitetul executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal a hotarat astazi infiintarea unei echipe nationale a LPF, care sa activeze ca o selectionata a doua a Romaniei

Formatia va fi alcatuita din jucatorii autohtoni trecuti de 24 de ani si neconvocati la prima reprezentativa. Gino Iorgulescu, fostul presedinte al lui FC National, a fost numit manager general si, dupa spusele secretarului general Valentin Alexandru, nu va fi retribuit. Ex-oficialul bancar a spus ca si-i doreste ca antrenori pe Cosmin Olaroiu si Catalin Necula, argumentand ca a mai lucrat cu cei doi. Gino Iorgulescu a declarat la conferinta de presa care a urmat sedintei Comitetului Executiv ca selectionata Ligii isi va programa meciurile la aceleasi date cu echipa "nationala", pentru a nu deranja activitatea lotului "pastorit" de Piturca.

"Scopul nostru este sa oferim meciuri internationale mai multe pentru jucatorii din campionatul intern care nu sunt angrenati in nici o cupa europeana", a afirmat Iorgulescu.

Noul manager general a tinut sa raspunda atacurilor din presa la adreasa sa: "Nu sunt un elefant, la Liga nu este cimitir de elefanti. La 50 de ani pot sa mai fac ceva pentru fotbalul romanesc".

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a infirmat suspiciunile potrivit carora Mirel Radoi, jucator aflat in conflict cu Piturca, ar urma sa evolueze pentru reprezentativa Ligii: "Radoi si Piturca se vor impaca si stelistul va evolua mai mult ca sigur pentru ". Referitor la revenirea lui Daniel Pancu la Rapid, Dragomir a sustinut ca jucatorul a facut o alegere buna cind s-a intors in Divizia A.

"Campionatul nostru este peste cel turc. Pancu a facut un pas inainte", a adaugat presedintele Ligii.
De asemenea, "Corleone" i-a laudat pe patronii cluburilor din Bucuresti pentru ca nu si-au vandut jucatorii de baza in aceasta perioada de transferari.

La sedinta Comitetului Executiv au fost prezenti, pe langa Dumitru Dragomir, Valentin Alexandru si Gino Iorgulescu, Valeriu Argaseala (reprezentantul Stelei), Constantin Iacov (FC National), Toni Dobos (Poli Timisoara), Jean Padureanu (Gloria Bistrita), Gheorghe Chivorchian (FCM Bacau) si Viorel Ilinca (FC Arges). Au lipsit doar oficialii de la Sportul Studentesc si Jiul Petrosani. Conform sistemului rotatiei implementat la Liga, pentru urmatoarele intruniri ale Comitetului Executiv vor fi convocati reprezentantii celorlalte 8 cluburi din prima divizie.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.