Giulestenii ii asteapta la antrenament pe cei doi internationali care din retur vor intari formatia pregatia de Razvan Lucescu.

Viorel Moldovan si Daniel Pancu sunt fotbalistii Rapidului, echipa la care se vor prezenta astazi.
Fostul atacant al Timisoarei urmeaza sa evolueze in tricoul alb-visiniu pentru un sezon si jumatate, rastimp in care va incasa un salariu de 150.000 de euro. Moldovan a semnat ieri dupa-amiaza in biroul patronului giulestenilor, George Copos, de la Hotelul Crowne Plaza, in prezenta secretarului general al clubului, Constantin Zotta.

"Duminica, domnul Copos s-a inteles cu patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, caruia ii va plati 300.000 de dolari in schimbul dezlegarii lui Viorel Moldovan", a declarat Zotta. "Am ajuns si la un acord verbal cu Daniel Pancu, care va semna de indata ce impresarul sau, Victor Becali, se va intoarce de la Roma. Tot duminica, George Copos si baskanul celor de la Besiktas, Serdar Bilgili, s-au pus de acord in privinta imprumutului lui Daniel Pancu. Jucatorul va evolua la Rapid pana in vara, iar echipa noastra va avea si prima optiune pentru un eventual transfer definitiv", a mai spus fostul arbitru.

Ieri dupa-amiaza, oficialii giulesteni lucrau, sub atenta supraveghere a vicepremierului George Copos, la ultimele detalii ale contractului lui Pancu, care era asteptat pentru a-l semna. Din cauza ca impresarul Victor Becali a revenit abia aseara din Italia, parafarea actelor s-a amanat pentru aceasta dimineata. Ambii fotbalisti sunt asteptati astazi la baza ProRapid, pentru primul lor antrenament sub comanda lui Razvan Lucescu.

Cei doi vor fi prezentati oficial joi, in cadrul unei conferinte de presa, care va avea loc la Crowne Plaza. Tot ieri, directorul general al Politehnicii Timisoara, Ion Craciunescu, a declarat ca transferul lui Moldovan s-a discutat la nivelul "varfurilor" conducerii celor doua cluburi. "Rapid trebuie sa plateasca cheltuielile care s-au facut cu Viorel. Domnul Iancu a discutat toate aspectele legate de cedarea atacantului, si dansul nu face afaceri proaste. Chiar daca a plecat de la noi, Moldovan reprezinta pentru mine cel mai bun varf de atac din Divizia A", a spus fostul presedinte al CCA.

Poate juca impotriva lui Poli

Chiar daca la un moment dat s-a vorbit despre adaugarea unei clauze in contractul lui Viorel Moldovan, potrivit careia atacantul n-ar fi avut voie sa evolueze in meciul dintre Poli Timisoara si Rapid, Ion Craciunescu a tinut sa infirme acest lucru. "Nu a intrat in negocieri clauza ca Moldovan sa nu joace in meciul direct. Eu cred insa ca nu va evolua. Viorel Moldovan are mentalitatea unui profesionist, dar am eu o retinere ca va juca impotriva Timisoarei pe stadionul 'Dan Paltinisanu>>", a comentat oficialul timisorean.

Zotta: "Avem cel mai bun atac"

Constantin Zotta considera ca, o data cu aducerea lui Pancu si Moldovan, giulestenii beneficiaza de cea mai buna linie de atac din Divizia A. "Rapidul a facut cele mai bune transferuri o data cu venirea celor doi. La ora actuala suntem si cea mai puternica echipa", a spus Zotta, care a mai tinut sa le multumeasca atat lui Marian Iancu, cat si impresarului Victor Becali: " Domnul Iancu a dat dovada de multa intelegere fata de situatia lui Viorel Moldovan, in vreme ce Victor a aratat foarte mult fair-play in ceea ce-l priveste pe Pancu".

"George Copos poate convinge pe oricine!"

Proaspat revenit din capitala Italiei, impresarul Victor Becali a declarat ca a ramas impresionat de insistentele lui George Copos in privinta lui Daniel Pancu. "M-a cautat de multe ori, chiar si atunci cand ma aflam in Italia. Domnul Copos m-a convins in privinta lui Daniel Pancu. De fapt, atunci cand vrea, vicepremierul poate convinge pe oricine", a spus Becali. Altfel, patronul Rapidului a declarat ca turcii de la Besiktas ii vor plati lui Pancu o parte din datoriile pe care le au fata de jucator, urmand ca el sa suporte cealalta parte.

"Sunt hotarat ca impreuna cu Razvan si cu jucatorii echipei mele favorite sa facem cat mai multe lucruri bune la Rapid. Prin ziare si pe la televiziuni voi vorbi mai putin, pe teren mai mult."
Daniel Pancu, mijlocas Rapid

"Abia astept sa ma prezint la primul antrenament sub comanda lui Razvan Lucescu. Daca era dupa mine, as fi venit si astazi (n.r. - ieri) la pregatiri. Sper sa fac o treaba buna cu noua mea echipa."
Viorel Moldovan, atacant Rapid

Intre Mircea si Razvan

Daniel Pancu revine in Giulesti sub comanda lui Razvan Lucescu, fiul celui de care se leaga cele mai frumoase amintiri ale sale de pe terenul de fotbal.
Cariera atacantului a fost influentata de tatal actualului tehnician al giulestenilor. Sosit de la Poli Iasi in curtea Rapidului in 1997, "Pancone" a castigat o Cupa si un campionat sub comanda lui Mircea Lucescu. La sfarsitul sezonului ‘98-‘99, atacantul pleaca la Cesena, de unde este "recuperat", in 2000, de George Copos. In tricoul visiniu Pancu isi adjudeca inca o Cupa, in 2002, dupa care raspunde chemarii lui "Il Luce" la Besiktas, echipa cu care castiga un nou titlu de campion.

In vara anului trecut, atacantul a avut din nou ocazia sa lucreze sub comanda lui Mircea Lucescu, dupa ce acesta a incercat sa-l aduca la Sahtior Donetk. Avand promisiunea unei eventuale mutari in Anglia sau Spania, "Ronaldo din Giulesti" a refuzat oferta si a ramas in Turcia, fara a mai trai insa succesele din "era Lucescu". Dupa ce in aceasta iarna a ratat un transfer la Al-Ittihad, Mircea l-a convins pe fostul sau elev ca Rapidul este cea mai buna varianta pentru cariera sa, avertizandu-l insa ca Razvan este mult mai exigent decat el.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.