Razvan Lucescu crede ca desi pe plan sportiv echipele romanesti au inceput sa lupte de la egal la egal cu marile cluburi, la nivelul mentalitatii mai avem multe de invatat pentru a ajunge in top. Incercand sa se tina departe de polemici, Razvan Lucescu este gata sa demonstreze ca rezultatele din toamna n-au fost intamplatoare.

Multumit de ce-ai vazut pana acum din partea jucatorilor?

Sunt foarte bucuros in primul rand pentru ca, in afara lui Ilyes, toti jucatorii se afla aici. Stiu ca au tot fost zvonuri ca pleaca unul, ca vine altul, dar dupa cum vedeti, nimic nu s-a adeverit. Sunt convins ca nu se pune problema ca sa mai plece cineva incepand din acest moment. In plus, pot conta din nou pe Romeo Stancu si pe Negru, care n-au jucat deloc in aceasta iarna.

Ai in lotul mare nu mai putin de patru portari. Nu crezi ca sunt prea multi?

Deocamdata am in pregatire trei portari: Coman, Minca si Curca. Dupa ce va veni si Apula Bete, vom vedea. Cert este ca o echipa mare trebuie sa aiba la dispozitie trei sau chiar patru portari de valoare. De fapt, in sezonul de toamna am utilizat trei portari: Coman, Minca si chiar Dolha. In plus, Curca a reusit cateva partide de exceptie pentru Rapid II.

Crezi ca mai sunt sanse ca vreun jucator experimentat sa se alature echipei? Domnul Copos a promis ca va aduce unul in aceasta iarna.

Intrebati-l pe domnul Copos atunci. Bineinteles ca as avea nevoie de un jucator ca Viorel Moldovan, de exemplu, care sa poata ajuta echipa in acest moment. Pentru ca solutii pentru ziua de maine consider ca avem deja. Uitati-va numai cati jucatori sub 23 de ani avem in lot.

Urmeaza dubla cu Hertha Berlin. Iti este teama?

Nu-mi este deloc teama, dar sunt preocupat de aceste meciuri. Chiar si acum am la mine cateva casete cu jocul nemtilor. De fapt, elevii mei au inteles ca se poate juca fotbal in fata oricarui adversar. Eu le-am transmis aceste lucruri inca de anul trecut, cand Steaua a demonstrat pentru prima oara dupa multi ani ca se poate. Ma bucur ca le-am urmat exemplul.

Anul trecut ai avut parte si de multe deceptii.

Asa este. Intreg fotbalul romanesc a luat-o razna. Uitati-va la marile echipe de afara. Acolo nu se poate intampla ceea ce se intampla aici, ca antrenorii sa fie dati afara dupa numai trei luni. Oamenii au alta educatie. De fapt fotbalul nu este un caz singular in aceasta privinta. Intreaga societate romaneasca este altfel decat ar fi normal. Meseria de antrenor este una foarte frumoasa atat timp cat te concentrezi numai pe echipa pe care o pregatesti. Toate polemicile astea, atat de iubite de romani, se rasfrang foarte repede asupra fotbalistilor. Si efectul nu este unul benefic.

Esti in Brasov, orasul in care ti-ai inceput cariera de antrenor.

O spun cu mana pe inima: perioada pe care am petrecut-o aici a fost cea mai frumoasa si nu se va mai intoarce niciodata, in primul rand si din cauza varstei. Incepem sa imbatranim cu totii. Plus ca aici si oamenii sunt altfel decat in Bucuresti.

Jocuri cu mingea

Vineri 13. Cu toate ca se spune ca in aceasta zi toate se intHmpla de-a-ndoaselea, giulestenii si-au continuat nestanjeniti programul de pregatire.
Razvan le-a pregatit elevilor sai un program plin de jocuri cu mingea. Mai intai, rapidistii au jucat handbal, dar nu aveau voie sa inscrie decat folosindu-si capul. Apoi a urmat clasicul "5 contra 2". Cei care pierdeau erau pedepsiti si pusi sa faca flotari.
Dupa inca o serie de jocuri de "2 contra 2" a urmat o miuta, vazuta de pe margine si de Rada, care nu are inca voie sa "dea piept" cu sinteticul, deoarece se afla in recuperare dupa operatia de menisc. "Hai, Niculae, unde ti-ai lasat schiurile?", ii striga el atacantului care tocmai alunecase pe o portiune de teren inghetat.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.