La 3 luni i jumtate de cind triplul citigtor al Raliului Dakar, motociclistul francez Richard Sainct, ii gsea sfiritul in nisipul Africii, in Raliul Faraonilor, deertul a mai fcut o victim. Spaniolul Jose Manuel Perez, aflat la a patra participare in Raliul Dakar, a murit ieri, intr-un spital din Alicante, din cauza unei czturi cu motocicleta petrecute joi, pe parcursul etapei a 7-a, dintre Zouerat i Tichit (660 km).
Medicii i-au extirpat pri din splin, ficat i rinichi

"A czut inainte de primul punct de control, de la km 261", a precizat directorul competiiei, Etienne Lavigne, care a adugat c Perez a rmas sub supraveghere la Zouerat, el a fost operat de medicii de la Fidelia, care se ingrijesc de sntatea concurenilor.

Intervenia s-a derulat in condiii foarte dificile, iar, din cauza faptului c ritmul cardiac al sportivului era foarte sczut, echipa medical nu a putut s ii dea decit destul de tirziu acordul pentru transferul su intr-o unitate mai modern. "In cele din urm, a fost transportat cu un avion al Armatei mauritaniene de la Zouerat la Nouakchott, iar de acolo la Dakar. Suferise un traumatism abdominal foarte grav, iar in capitala Senegalului a fost necesar s ii fie scos un rinichi i s i se extirpe pri din ficat i splin. Se prea c starea lui se stabilizase, astfel c duminic noapte a fost transferat la Alicante, ins luni diminea nu a mai putut fi salvat", a mai spus Lavigne.

Promisiune tragic

In viaa de zi cu zi, Perez conducea o fabric de produse chimice, obligaiile profesionale forindu-l s participe la Raliul Dakar o dat la doi ani. Potrivit unui jurnalist spaniol, el ii promisese soiei sale, inainte de plecarea spre actuala ediie, c acesta va fi ultimul Dakar din viaa sa. Concursul propriu-zis a continuat ieri cu etapa cea mai dificil, in jurul localitii Atar (499 km), la startul creia a fost prezent i motociclistul roman Romeo Dunca, aflat pe locul 99 in clasamentul general.