Negocierile pentru Mihaita Plesan la Poli Timisoara s-au impotmolit aseara. Dinamo a acceptat oferta de 800.000 de euro de la alb-violeti, dar a cerut si 30% dintr-un eventual transfer in strainatate, lucru neacceptat deocamdata de conducerea banatenilor.

La ora 16:25, presedintele timisorenilor, Ion Craciunescu, a aterizat pe Aeroportul "Henri Coanda" si a mers la sediul firmei BkP, unde era asteptat de Marian Iancu.

"Inca nu e nimic sigur. Am venit sa discutam, sa negociem", ne-a spus fostul sef al arbitrilor. Dupa o scurta intrevedere cu patronul sau, Craciunescu a plecat spre sediul clubului Dinamo, unde trebuia sa poarte ultimele negocieri cu Giovani Becali in legatura cu transferul lui Plesan. Presedintele ros-albilor impreuna cu Cristi Borcea si directorul sportiv Tica Danilescu au tratat la sange cu reprezentantul timisorenilor, Ion Craciunescu.

18:25 Negocierile au intrat in impas, iar Craciunescu a plecat pentru a se intalni cu Marian Iancu. Dinm0 acceptase oferta de 800.000 de euro pe care o facusera timisorenii acum cateva zile, dar a cerut mai multe procente dintr-un eventual transfer in strainatate.

19:05 Plesan a coborat de la sediul clubului Dinamo si declara: "Nu am semnat nimic". La scurt timp, Giovani Becali a iesit si el si a plecat in mare graba. Ion Craciunescu a stat cu telefonul lipit de ureche si i-a spus patronului sau ca nu a obtinut semnatura lui Mihaita Plesan. Problema a fost procentul de 30% pe care Dinamo l-a cerut in caz ca Plesan ar pleca in strainatate. "Lasati-ne sa ne facem treaba!", a tunat Craciunescu, vizibil deranjat de prezenta noastra. El s-a dus spre masina in care Plesan se pregatea sa plece si l-a scos efectiv de acolo pentru a mai discuta. Apoi s-a repezit spre masina lui Cristi Borcea, iar dupa un scurt dialog au plecat impreuna.
19:50 Presedintele lui Poli Timisoara a plecat la aeroport ca sa-si schimbe biletele de avion pentru astazi, cand va avea loc o noua runda de discutii. "Transferul a intrat in impas, dar vom relua negocierile", a declarat Craciunescu.

Fanii banateni il asteapta

Desi rivalitatea Poli - Dinamo este arhi-cunoscuta, fanii banateni nu s-ar opune aducerii lui Plesan de la ros-albi. "Nu il putem percepe ca pe un dinamovist, deoarece a jucat prea putin pentru echipa din 'Stefan cel Mare>>. Plecam de la premisa ca este un jucator profesionist si va demonstra asta evoluand bine si pentru Poli. El nu va fi primit ostil, dar reactiile noastre ulterioare depind de felul in care gestioneaza relatia cu suporterii. Noi asteptam de la el un joc direct proportional cu suma care se va plati pentru aducerea lui aici", a spus Cristi Brancovan, unul dintre liderii galeriei timisorene.

Nu ar fi o suma record

Asa cum ProSport a dezvaluit inca de ieri, suma de transfer pentru care Poli si Dinamo s-au inteles este sub un milion de euro. Mai exact, timisorenii au oferit 800.000 de euro, iar "cainii" au acceptat, neintelegerea fiind doar asupra procentului dintr-un transfer viitor. Altfel insa, daca suma ramane aceasta, Plesan ar intra in primii trei la cele mai scumpe transferuri interne, dar n-ar bate recordul stabilit tot de Poli cu McKain.

Reactii

"Nu stiu ce s-a intamplat, cluburile inca nu s-au inteles. Nu am semnat cu Timisoara, insa maine (n.r. - azi) discutiile vor continua"
Mihaita Plesan, jucator Dinamo

"Tratativele au fost pentru moment sistate din cauza unui detaliu din contract pe care nu-l pot dezvalui"
Ion Craciunescu, director general Poli


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.