Presedintele clubului Dinamo a negociat cu fostul sau angajat, Ion Craciunescu, sa-l transfere la Poli Timisoara pe Mihaita Plesan, impresariat de BecaliSport. Giovanni Becali inca detine actiuni la aceasta societate, impreuna cu fratele sau, Victor, care este si manager.

In timp ce antrenorul spaniol Esteban Vigo declara ca i s-a promis ca nici unul dintre jucatorii reprezentativi nu va parasi echipa, Giovanni Becali era consecvent meseriei sale de baza, dindu-si acordul pentru ca Plesan sa se transfere la Politehnica Timisoara. Cumparat pentru 1,2 milioane de euro de la Universitatea Craiova, mijlocasul care s-a remarcat in cariera prin golul impotriva Germaniei urma sa fie vindut in profit de Dinamo, care vrea sa incaseze de la Marian Iancu suma de 1,5 milioane de dolari. Patronul Timisoarei este astfel singurul care, deocamdata, se afla in pierdere. In schimb, cel mai cistigat este presedintele dinamovist, care a dat o dubla lovitura: a vindut in profit un jucator aflat in scadere de forma si a ajutat firma fratelui sau, la care este inca actionar, sa incaseze un comision important.

Plesan a efectuat vizita medicala la Bucuresti

Desi 12 jucatori au efectuat vizita medicala la Timisora, Plesan a fost ieri la Institutul National de Medicina Sportiva, alaturi de colegii de la Dinamo. "Am vazut ca Mihaita a facut vizita medicala cu noi, deci e la Dinamo, nu cred ca o sa fie vreo problema... astazi, pina miine nu se stie. Probabil, clubul a primit o anumita suma de bani si ii doresc tot binele si, poate, imi va veni si mie rindul", a comentat Florentin Petre, care a adaugat ca Plesan merita sa joace la un nivel mai inalt. Negocierile dintre parti au continuat si ieri, surse neoficiale precizind ca discutiile s-au prelungit din cauza pretentiilor partii dinamoviste. Acestea nu au vizat suma, ci modalitatea de plata, Dinamo dorind toti banii intr-o singura transa. "Din punctul nostru de vedere, afacerea este perfectata.

Ne-am inteles si la suma de transfer, si la salariul jucatorului", a declarat Victor Becali, aseara.

Becali completeaza lotul cu fotbalisti din Divizia B

In afara de Plesan, Politehnica Timisoara l-a mai transferat ieri pe ungurul Peter Simek, care va semna un contract pe doi ani si jumatate, desi a mai avut oferte din Coreea de Sud si Anglia. De partea cealalta, in timp ce varul Gigi marea salariile la Steaua, Giovanni a completat lotul "ciinilor", tot prin firma care ii poarta numele, cu un jucator din esalonul secund, fundasul Dorin Mihut de la FC Bihor, care a semnat un contract valabil pina in 2010. Ceea ce pare sa nu il deranjeze pe tehnicianul iberic, care, desi are ca obiectiv cistigarea campionatului si calificarea in grupele Ligii Campionilor, a declarat ca Dinamo are un lot bun, iar "problemele existente se pot remedia, apelind chiar si la jucatori de la echipa a doua".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.