Giovanni Becali a anuntat ca Dinamo il va transfera pe Hristu Chiacu de la FC National, nepot al presedintelui dinamovist. Constantin Iacov, principalul actionar din Cotroceni, acuza ca totul este un fals

Pentru Dinamo, 2006 a inceput sub furtuna. Citiva actionari vor sa plece de la club, Florentin Petre este in conflict cu presedintele executiv si cu alti membri ai Consiliului de Administratie, iar preconizatul transfer al lui Hristu Chiacu de la FC National a adus deocamdata la club nu un jucator, ci un conflict. Nepot al lui Giovanni si Gigi Becali, mijlocasul din Cotroceni a fost adus la echipa de Victor Becali si se afla sub contract cu FC National, dar poate pleca la orice club care ofera 50.000 de euro. Dinamo vrea sa dea acesti bani, existind deja o intelegere intre fostul presedinte Gino Iorgulescu si impresarul Victor Becali. Constantin Iacov, numarul unu la FC National, a declarat ca in contractul jucatorului s-a modificat cu pixul data semnarii lui si considera ca transferul este o ilegalitate, astfel ca se va adresa comisiilor FRF.

Pizza cu mult sos

In direct la OTV, boss-ul dinamovist a replicat lansind o serie de atacuri dure la adresa lui Iacov: "Nu-mi aduci si mie o pizza? Eu asa te-am cunoscut, aduceai pizza in loja mea la FC National. Din valet ai ajuns presedinte de club, ai grija sa nu ramii sarac, ca nu stii cu ce se maninca fotbalul". In emisiune a intervenit si Gino Iorgulescu, fostul presedinte al lui FC National. Vechi prieten cu Becali, Gino a incercat sa medieze conflictul: "Giovanni a cam sarit calu’ si te-a jignit, e un cal batrin care calca pe cadavre". Iacov nu a marsat, prilej pentru Giovanni sa pluseze: "Cum apar astfel de caricaturi in fotbal?!".

Culisele afacerii

Problema lui Chiacu vine din situatia precara de la FC National, club care a supravietuit doar prin abilitatea manageriala a lui Gino Iorgulescu. Fostul presedinte a adus multi jucatori aflati sub contract cu firma Becali&Popescu, unii dintre ei fiind transferati in Divizia A sau in strainatate pe bani multi. Chiacu era un alt pariu al lor, dar plecarea intempestiva a lui Gino de la club l-a adus la FC National pe Constantin Iacov. El a fost perceput multa vreme ca un paravan pentru Gino Iorgulescu, dar omul a inceput sa fie atras de publicitatea lesne de procurat prin fotbal si incearca sa se descurce singur.

Contractul dintre Chiacu si FC National lasa practic liber fotbalistul in cazul in care cineva da 50.000 de dolari pentru jucator, situatie normala daca ne gindim la faptul ca nici Victor Becali si nici Iorgulescu nu aveau vreun interes ca fotbalistii sa stea prea mult la FC National: impresarul pentru comisioane, iar presedintele pentru a vinde cit mai repede pentru a acoperi cheltuielile curente ale clubului. Iacov spune ca data inceperii contractului este modificata cu pixul, in loc de 2004 aparind 2005. "Probabil ca a fost o neintelegere, dar nu avea cum sa fie 2004 din moment ce actul este semnat anul trecut. In citeva zile vin in tara si lamuresc situatia", a declarat ieri Victor Becali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.