Saptamana trecuta Cosmin Olaroiu, noul antrenor al Stelei, a vizionat un meci Heerenveen-Ajax, incheiat cu scorul de 4-2. Declaratiile sale privind adversara stelistilor in Cupa UEFA au fost destul de retinute, dar nicidecum defetiste. Mai mult decat atat, ieri, pe site-ul oficial al clubului din Ghencea, Olaroiu, marcat de un optimism debordant, a declarat ca si-ar dori o finala cu AS Roma. I s-ar putea spune ca vrabia malai viseaza, intrucat pana la finala drumul nu este doar lung, ci si extrem de dificil. Dar, la urma urmelor, de ce n-ar avea dreptul sa viseze?

Despre Heerenveen, Olaroiu a declarat ca olandezii alcatuiesc o echipa de lupta, imprevizibila si periculoasa pe faza de atac dar nu de temut, iar Steaua poate juca de la egal la egal cu orice formatie, asa cum a demonstrat-o cu prisosinta in meciurile cu RC Lens, Sampdoria si Hertha Berlin.

Acesta ar fi, in opinia sa, argumentul numarul unu in ceea ce priveste posibila eliminare a olandezilor, valoarea in sine a Stelei, care poate spera sa joace finala. "As dori cu Roma, a declarat, spre surprinderea tuturor, Olaroiu. Ar fi o finala frumoasa, jucata impotriva unei echipe puternice din Italia si ar fi o ocazie excelenta sa ne masuram fortele cu o astfel de formatie, mai ales dupa meciul cu Sampdoria. De asemenea, ar fi un prilej potrivit sa ne luam revansa in fata Romei, dupa eliminarea suferita in '84, in Cupa Cupelor, cand in Bucuresti a fost 0-0, iar la Roma italienii au castigat la limita, cu 1-0". Sigur ca da, una-i dorinta si alta puterinta. Angajandu-ne in exercitiul de imaginatie propus de Olaroiu, sa vedem care sunt adevaratele sale argumente. Fata de precedentul sau contract de-acum trei ani din Ghencea, Olaroiu constata ca Steaua este, al ora actuala, mai puternica, mai organizata, mai aproape de cerintele fotbalului modern: "M-a impresionat spiritul Stelei, este o echipa care lupta in fiecare minut, care joaca rapid, direct si pune mult suflet".

Considerand ca Steaua a facut in 2005 cel mai bun meci in compania lui RC Lens si ca jocul cu Sampdoria a fost la fel de bun, dar fara gol, Olaroiu a declarat ca vrea sa imbunatateasca ceea ce a fost bun pana acum, sa remedieze anumite deficiente, astfel incat Steaua sa fie o echipa care, avand o aparare echilibrata, daca se poate chiar impenetrabila, sa inscrie cat mai multe goluri.

Referindu-se la lot antrenorul e multumit de jucatorii pe care-i are la dispozitie si crede ca venirea lui Vasilica Cristocea poate fi benefica pentru mijlocul si chiar si atacul echipei, dar afirma ca vor mai veni si alti fotbalisti, chiar si straini, care, opineaza Olaroiu, spera sa se acomodeze spiritului Stelei. Vizavi de un zvon care circula tot mai intens si potrivit caruia strainii care vor veni in Ghencea vor fi din America de Sud, Olaroiu l-a anulat in buna parte: "Toata lumea ma intreaba despre fotbalistii din America de Sud, dar eu nu stiu de unde a aparut acest zvon. Suntem o echipa de fotbal, nu una de samba".

Despre noua locatie a Stelei, respectiv stadionul "Lia Manoliu", Olaroiu a declarat ca exista un inconvenient, acela ca tribunele sunt prea indepartate de gazon, dar este convins ca suporterii vor anula acest dezavantaj. Exista insa, apreciaza antrenorul, si un avantaj, calitatea gazonului, care va permite ros-albastilor sa-si etaleze tehnicitatea si viteza de joc, doua dintre atu-urile de baza ale Stelei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.